Business

Samsung: Μπαταρίες τύπου EV στα smartphone για αύξηση της χωρητικότητας

Μέσα στο 2021, η Samsung SDI ξεκίνησε την παραγωγή μπαταριών 5ης γενιάς για ηλεκτρικά οχήματα. Σε αυτές χρησιμοποίησε τη μέθοδο στοίβαξης αντί της συνηθισμένης “jelly roll”. Με αυτή τη μέθοδο τα εξαρτήματα της μπαταρίας μπορούν να συσκευαστούν πιο σφιχτά, προσφέροντας μεγαλύτερη χωρητικότητα με τον ίδιο όγκο. Σύμφωνα με το The Elec, η εταιρεία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο και για μπαταρίες smartphone.

Οι μπαταρίες που παράγονται με τη μέθοδο στοίβαξης έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερη χωρητικότητα από ότι με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρακτικά, μια μπαταρία 5.000 mAh όπως αυτή του Galaxy S22 Ultra θα μπορούσε να έχει χωρητικότητα 5.500+ mAh. Αλλιώς, τα smartphone θα μπορούσαν να είναι πιο λεπτά και ελαφρύτερα, έχοντας την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας.

Με τη “jelly roll” μέθοδο οι μπαταρίες δεν μπορούν να συσκευαστούν σφιχτά καθώς η φυσική διόγκωση που εμφανίζεται όταν η μπαταρία φορτίζεται και αποφορτίζεται μπορεί να λυγίσει τα ηλεκτρόδια.

Οι νέες μπαταρίες φέρεται να παράγονται στο εργοστάσιο Cheonan στην Κορέα, ενώ η εταιρεία αναμένεται επίσης να μετατρέψει μία από τις γραμμές στο εργοστάσιό της στην Tianjin στην Κίνα για να αναπτύξει τη νέα μέθοδο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.