Samsung: Ανακοινώθηκαν οι νέοι CEO και κέρδη που έσπασαν ρεκόρ

samsung logo

Στις αρχές Οκτωβρίου ο CEO της Samsung Electronics, Kwon Oh-hyun, ανακοίνωσε την ξαφνική παραίτησή του επικαλούμενος “πρωτοφανή κρίση” στην εταιρεία, προφανώς αναφερόμενος στην προφυλάκιση του Lee Jae-yong, του de facto ηγέτη της Samsung, με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Σήμερα η Samsung ανακοίνωσε τους τρεις νέους ηγέτες της, που θα είναι υπεύθυνοι για συγκεκριμένους τομείς. Ο Kim Ki-nam θα ηγείται του τμήματος εξαρτημάτων, ο Kim Hyun-suk (HS Kim) είναι υπεύθυνος για consumer electronics και ο Koh Dong-jin (DJ Koh) για mobile και IT. Yoon Boo-keun (BK Yoon) και Shin Jong-kyun (JK Shin) παραιτούνται επίσης από τις θέσεις των co-CEO.

Ο Kim Ki-nam ήταν ήδη υπεύθυνος για το συνολικό τμήμα ημιαγωγών της Samsung Electronics και στο παρελθόν είχε υπό την εποπτεία του το τμήμα momory chips, ενώ έχει διατελέσει CEO της Samsung Display. Η Samsung τον περιγράφει ως ειδικό στην τεχνολογία οθονών, ο οποίος βοήθησε την εταιρεία να κυριαρχήσει στην αγορά των τηλεοράσεων. Ο Koh Dong-jin ήταν πρώην επικεφαλής του τμήματος mobile R&D και διαδέχτηκε τον Shin ως mobile leader το 2015.

“Η επόμενη γενιά ηγετών είναι κατάλληλη για να επιταχύνει το ρυθμό της καινοτομίας και να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του συνδεδεμένου κόσμου. Έχουν αποδείξει την μεγάλη και εξαιρετική εμπειρία στους τομείς τους”, σχολίασε ο Kwon.

Η ανακοίνωση των νέων CEO, έρχεται μαζί με την ανακοίνωση της Samsung για τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου που έχει σημειώσει ποτέ. Έβαλε στα ταμεία της 13 δισ. δολάρια, από τα συνολικά λειτουργικά κέρδη 55.4 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Το τμήμα ημιαγωγών είναι αυτό που ηγείται, αλλά η Samsung αναφέρει ότι το Galaxy Note 8 βοήθησε το τμήμα mobile να σημειώσει περισσότερες αποστολές. Ωστόσο από το προηγούμενο τρίμηνο, τα κέρδη μειώθηκαν λόγω του ότι ανέβηκαν οι πωλήσεις lower-end μοντέλων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ρε μη βάζετε τέτοια άρθρα … βγάζουν πολλά λεφτά λέει … βάλε εκεί ότι η σπασμένη οθόνη του iphone στοιχίζει 300€ να έχουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας …

Beowolf Ahates

Πάει,..κλείνει η Samsung, όπως σωστά προέβλεψαν πολλά παιδιά εδώ μέσα, μετά το note που αποσύρθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.

Business Amazon

O Jeff Bezos της Amazon ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη.

Business TSMC

TSMC: Η κρίση των επεξεργαστών θα συνεχιστεί και το 2022

Η οικονομική πορεία της TSMC εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της κρίσης στην αγορά των επεξεργαστών.