Η Samsung ανακοίνωσε 60% ετήσια μείωση λειτουργικών κερδών και 14% στις πωλήσεις

Samsung, Η Samsung ανακοίνωσε 60% ετήσια μείωση λειτουργικών κερδών και 14% στις πωλήσεις

Τα λειτουργικά κέρδη της Samsung Electronics για το πρώτο τρίμηνο του 2019 μειώθηκαν κατά περίπου 60%, σε σχέση αυτά του πρώτου τριμήνου του 2018. Επιπλέον, οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Για τις μειώσεις αυτές ευθύνεται η πτώση των τιμών και η μειωμένη ζήτηση στην αγορά των chip. Ένας ακόμη παράγοντας που επηρέασε τα έσοδα της Samsung είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός στον χώρο των smartphone, ειδικά τα flagships της εταιρείας φέτος βρήκαν απέναντι τους σοβαρούς αντιπάλους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Samsung έκανε μία πρωτοφανή δήλωση στα χρονικά της εταιρείας, προειδοποίησε τους επενδυτές ότι τα έσοδα της θα είναι μειωμένα σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς. Στην ίδια δήλωση, η Samsung τόνιζε ότι οι συνολικές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου για το 2019 αναμένεται να αποφέρουν γύρω στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδος, με λειτουργικά κέρδη περίπου στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η Samsung δήλωσε ότι παρόλο που το Galaxy S10 θα βρίσκεται μόνο μερικές εβδομάδες στην αγορά, περιμένει να βοηθήσει στις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας. Συμπληρώνοντας ότι περιμένει γενικότερα οι πωλήσεις των smartphone να παραμείνουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, υπονοώντας ότι η αγορά θα παραμείνει σταθερή για όλες τις εταιρείες.

Το 75% των κερδών της Samsung Electronics προέρχονται από τις οθόνες και τα memory chip. Αν και η εταιρεία ήταν ο ηγέτης της αγοράς πριν 12 μήνες, οι ανταγωνιστές της από την Κίνα προσέφεραν καλύτερες τιμές για τις LTPS LCD οθόνες, οπότε οι περισσότεροι κατασκευαστές σταμάτησαν να προμηθεύονται OLED οθόνες από τη Samsung.

Να σημειώσουμε ότι η Samsung παρέχει αυτά τα εκτιμώμενα στοιχεία στις αρχές κάθε τριμήνου και αργότερα δημοσιεύει μία λεπτομερέστερη ανάλυση. Η ανάλυση αυτή με τα τελικά έσοδα της εταιρεία αναμένεται να δημοσιευθεί στα τέλη Απριλίου.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Τρισεκατομυρια γουόν (KRW) προφανώς θέλατε να γράψετε και όχι ευρώ.

VasilisN9

Τώρα που βλέπω τα κέρδη , μάλλον η Samsung ετοιμάζεται να εξαγοράσει Apple, Google, Facebook και Amazon!!!!

Τακης

Εδω θα μπορουσε να εξαγορασει το χρεος της Ελλαδας χαχαχχαα

Τακης

Ας μειωση λιγο τις τιμες και θα δει παλι να αυξανεται η ζητηση. Η γκαφα της βεβαια περσι ηταν να βγαλει ιδια κινητα με τους προκατοχους τους και πολλοι δεν προχωρησαν στην αναβαθμιση και περιμεναν κατι το διαφορετικο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.