Samsung: Μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα τα λειτουργικά έσοδα για Q3

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Samsung με το Samsung Galaxy Note 7, σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε τα λειτουργικά έσοδά της για το τρίτο τρίμηνο (Q3) του 2016, τα οποία ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο. Προς το παρόν παρουσίασε μόνο ένα preview της οικονομικής κατάστασης, με περισσότερες λεπτομέρειες να γίνονται διαθέσιμες αργότερα.

Η Samsung κατέγραψε λειτουργικά έσοδα της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2016, δηλαδή από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο. Αυτό το ποσό, είναι αυξημένο κατά 6% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι (6.6 δισεκατομμύρια δολάρια) και λίγο καλύτερα από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές (6.7 δισεκατομμύρια δολάρια). Όλα αυτά την ώρα που η εταιρεία βιώνει ένα 5% χρόνο με τον χρόνο πτώση στον αριθμό πωλήσεων.

Όπως και να έχει όμως, οι αναλυτές υπολογίζουν ότι η Samsung μπορεί να έχει ξοδέψει έως και 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια με την υπόθεση του Samsung Galaxy Note 7. Ο Kin Young Woo, αναλυτής της SK Securities, αναφέρει ότι το κέρδος από το τμήμα mobile θα πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων τριμήνων.

Αυτά τα κόστη θα εξισορροπηθούν από τα τμήματα της Samsung που κατασκευάζουν εξαρτήματα (ειδικά αυτά που κατασκευάζουν memory chips και οθόνες για smartphones), τα οποία τα καταφέρνουν εξαιρετικά. Η απαίτηση που υπάρχει στην αγορά για Samsung chips και οθόνες, θα οδηγήσει αυτά τα τμήματα σε μεγάλη ανάπτυξη και μεγάλα έσοδα για την Samsung. Ο Kin Young Woo, υπολογίζει ότι τα μισά από τα έσοδα της εταιρείας θα προέρχονται από τα τμήματα που παράγουν εξαρτήματα.

Samsung presents higher than expected operational income Q3, Samsung: Μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα τα λειτουργικά έσοδα για Q3

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
@papaki

Η Apple ξέροντας το παιχνίδι του κέρδους με δύο μοντέλα smartphone που βγάζει κάθε χρόνο που είναι σε υψηλό κόστος να κάνουν θραύση κεντρίζοντας το ενδιαφέρον για όλο το χρόνο έστω και με δύο λάθη μικρά αν γίνουν προσπαθεί όσο μπορεί και τα καταφέρνει. Είναι ένα παράδειγμα προ μίμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.