Samsung: Πρώτη σε αποστολές smartphone παγκοσμίως το Q1 του 2022

samsung, Samsung: Πρώτη σε αποστολές smartphone παγκοσμίως το Q1 του 2022

Την πλήρη έκθεσή της για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Canalys. Σύμφωνα με τους αριθμούς, η Samsung βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην κορυφή.

Ο τεχνολογικός κολοσσός πραγματοποίησε 73,7 εκατομμύρια αποστολές κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου και εξασφάλισε το 24% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς smartphone. Συνολικά στάλθηκαν 311,2 εκατομμύρια smartphones για την περίοδο, κάτι που σημαίνει 11% λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.

samsung, Samsung: Πρώτη σε αποστολές smartphone παγκοσμίως το Q1 του 2022

Η Apple ήταν στη δεύτερη θέση με 56,5 εκατομμύρια αποστολές με μερίδιο αγοράς 18% και πέτυχε τη μοναδική ετήσια ανάπτυξη μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών με 8%. Η Xiaomi (39,2 εκατομμύρια), η Oppo (29 εκατομμύρια) και η vivo (25,1 εκατομμύρια) ήταν οι εταιρείες που συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Xiaomi, Oppo και vivo να έχασαν πάνω από το 20% των αποστολών τους στην Κίνα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, aαντιμετωπίζοντας ελλείψεις εξαρτημάτων, συνεχιζόμενα lockdown και αυξανόμενο πληθωρισμό. Η Honor ήταν η μόνη που τα πήγε καλά κατά τη διάρκεια της περιόδου και διεκδίκησε την πρώτη θέση στις αποστολές με 15 εκατομμύρια πωλήσεις.

samsung, Samsung: Πρώτη σε αποστολές smartphone παγκοσμίως το Q1 του 2022

Η κατάσταση στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή ήταν εξίσου άσχημη με τις αποστολές της Xiaomi και στις δύο περιοχές να μειώνονται κατά 30%. Η Βόρεια Αμερική ήταν η μοναδική περιοχή που γνώρισε ανάπτυξη το περασμένο τρίμηνο με τη σειρά iPhone 13 της Apple και το τρίο Galaxy S22 της Samsung να ξεχωρίζουν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.