Business

Samsung: Πρώτη σε αποστολές smartphone παγκοσμίως το Q1 του 2022

Την πλήρη έκθεσή της για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Canalys. Σύμφωνα με τους αριθμούς, η Samsung βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην κορυφή.

Ο τεχνολογικός κολοσσός πραγματοποίησε 73,7 εκατομμύρια αποστολές κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου και εξασφάλισε το 24% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς smartphone. Συνολικά στάλθηκαν 311,2 εκατομμύρια smartphones για την περίοδο, κάτι που σημαίνει 11% λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Apple ήταν στη δεύτερη θέση με 56,5 εκατομμύρια αποστολές με μερίδιο αγοράς 18% και πέτυχε τη μοναδική ετήσια ανάπτυξη μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών με 8%. Η Xiaomi (39,2 εκατομμύρια), η Oppo (29 εκατομμύρια) και η vivo (25,1 εκατομμύρια) ήταν οι εταιρείες που συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Xiaomi, Oppo και vivo να έχασαν πάνω από το 20% των αποστολών τους στην Κίνα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, aαντιμετωπίζοντας ελλείψεις εξαρτημάτων, συνεχιζόμενα lockdown και αυξανόμενο πληθωρισμό. Η Honor ήταν η μόνη που τα πήγε καλά κατά τη διάρκεια της περιόδου και διεκδίκησε την πρώτη θέση στις αποστολές με 15 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η κατάσταση στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή ήταν εξίσου άσχημη με τις αποστολές της Xiaomi και στις δύο περιοχές να μειώνονται κατά 30%. Η Βόρεια Αμερική ήταν η μοναδική περιοχή που γνώρισε ανάπτυξη το περασμένο τρίμηνο με τη σειρά iPhone 13 της Apple και το τρίο Galaxy S22 της Samsung να ξεχωρίζουν.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.