Η Samsung σημειώνει νέο ρεκόρ ταχύτητας στο 5G – 1,75 Gbps σε απόσταση 10 χλμ

samsung, Η Samsung σημειώνει νέο ρεκόρ ταχύτητας στο 5G – 1,75 Gbps σε απόσταση 10 χλμ

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι πέτυχε ταχύτητες ρεκόρ στη μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύου 5G mmWave. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την NBN Co., μια εταιρεία που αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου 750 εκατομμυρίων AUD στην Αυστραλία. Η NBN χρησιμοποιεί διάφορες βελτιώσεις λογισμικού προκειμένου να καταφέρει να αξιοποιήσει στο έπακρο το δίκτυο 5G.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας δοκιμής, η συσκευή έφτασε τα 1,75 Gbps μέση ταχύτητα λήψης και τα 61,5 Mbps μέση ταχύτητα μεταφόρτωσης. Η μέγιστη ταχύτητα λήψης ήταν 2,7 Gbps, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το πέτυχε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πηγή.

Η Samsung και η NBN λένε ότι το νέο ορόσημο είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη των δικτύων 5G, όχι μόνο σε πυκνές αστικές περιοχές αλλά και σε αγροτικές περιοχές. Αυτές οι επιτυχημένες δοκιμές αποδεικνύουν ότι το δίκτυο 5G έχει τεράστιες δυνατότητες στο μέλλον.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 5G Ericsson

Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν 5G μέχρι το τέλος του 2022

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα συνδεθούν στο 5G μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ericsson.

Internet 5G European Commission featured

EE: Απόφαση για 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στον δρόμο

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών.

Business 5G

Η T-Mobile ξοδεύει περισσότερα για να αποκτήσει μεγαλύτερο φάσμα 5G

H T-Mobile αποφάσισε να αγοράσει φάσμα χαμηλής ζώνης 600 MHz αξίας σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ξόδεψε ακόμη 26 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την Sprint.

Internet 5G Ericsson

Ericsson Imagine Live 2022: Οι νέες τάσεις της τεχνολογίας 5G στην Ελλάδα

Τις νέες τάσεις της τεχνολογίας 5G στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασε η Ericsson Hellas, στην εκδήλωση «ERICSSON IMAGINE LIVE 2022».