Business

SoftBank: Αγοράζει την ARM προς 31 δις δολάρια

Σύμφωνα με αναφορά από τους Financial Times νωρίτερα σήμερα το πρωί η SoftBank βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Βρετανικής ARM Holdings προς 31 δις δολάρια.

Εφόσον αυτή η εξαγορά προχωρήσει θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε Ευρωπαϊκή εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times. Όσον αφορά το τίμημα αυτό είναι 23,4 δις στερλίνες και είναι σημαντικά αυξημένο, κατά 43%, από την χρηματιστηριακή αξία της ARM Holdings η οποία την Παρασκευή είχε αξία 16,7 δις στερλίνες.

Όσον αφορά τη SoftBank είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ιαπωνία με αξία περίπου 7,2 τρις γιέν, περίπου 68 δις δολάρια και απασχολεί περισσότερους από 69.000 υπαλλήλους.
Όσον αφορά την ARM είναι ιδιαίτερα γνωστή για το σχεδιασμό επεξεργαστών ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης οι οποίοι κυριαρχούν στην αγορά των mobile συσκευών τα τελευταία χρόνια και σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της όπως είναι η Intel και οι οποίοι κατασκευάζουν τα ολοκληρωμένα μόνοι τους, η ARM δίνει την άδεια παραγωγής των τεχνολογιών της σε άλλες εταιρείες.

Πηγή

Σχόλια

  • Τεράστια εξαγορά, οι Ιάπωνες αν κάνουν την αγορά θα είναι οι κυρίαρχο του mobile SOC

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.