Sony: Εξαγόρασε το τμήμα αισθητήρων της Toshiba για 155 εκατ. δολάρια

Η Sony ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το τμήμα αισθητήρων καμερών της Toshiba έναντι 19. δισ. yen, δηλαδή περίπου 155 εκατ. δολάρια. Οι φήμες είχαν ακουστεί από τον Οκτώβριο και σήμερα έγινε η επίσημη ανακοίνωση. Η μεταφορά των εγκαταστάσεων της Toshiba, του εξοπλισμού και των υπαλλήλων θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του οικονομικού έτους, 31 Μαρτίου του 2016.

Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν υπό την ομπρέλα της νέας θυγατρικής της Sony, την Sony Semiconductor Corporation που θα επικεντρωθεί κυρίως στην παραγωγή αισθητήρων εικόνας (αν και οι εγκαταστάσεις της Toshiba κατασκεύαζαν και memory controllers).

H Sony είναι μακράν ο ηγέτης παρέχοντας CMOS image sensors σε κατασκευαστές smartphones και κάποιες DSLR. Το 2014 είχε στην κατοχή της το 40.2% της αγοράς. Η απόκτηση της Toshiba θα βάλει την Sony σε ακόμη πιο ισχυρή θέση απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως η Samsung. Φέτος, επέκτεινε 2 φορές τις μονάδες αισθητήρων σε Nagasaki και Yamagata με κόστος 1.2 δισ. δολάρια. Μεγάλοι πελάτες όπως Apple και Xiaomi της αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Να σημειωθεί ότι τελευταία η Toshiba δεν βρίσκεται στα καλύτερά της καθώς είναι στον απόηχο του οικονομικού σκανδάλου που την θέλει να έχει διογκώσει τα κέρδη της τα τελευταία 7 χρόνια. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση του CEO και 8 ακόμη στελεχών ενώ γίνεται και γενική αναδιάρθρωση ως προς την πορεία της. Το πρώτο κομμάτι είναι αυτό των αισθητήρων, που περνά στα χέρια της Sony.

sony toshiba, Sony: Εξαγόρασε το τμήμα αισθητήρων της Toshiba για 155 εκατ. δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Πάει για μονοπώλιο η Sony.

crash bandicoot

μια φορά sony για πάντα sony

Γιώργος Τ

Το 2005 οταν η sony εξαγόρασε το φωτογραφικό τμήμα της Minolta αρκετοί ηταν αυτοι που είχαν θεωρήσει οτι εκανε μια αποτυχημένη αγορα και οτι δεν θα μπορούσε να χτυπήσει τα μεγάλα ονόματα στον φωτογραφικό χώρο. Τωρα πλέον παίζει στα ίσια μια και αναδεικνύεται σε κοσμοκράτορα στους αισθητήρες αλλά και με μεγάλες επιτυχίες στις φωτογραφικές μηχανές.
Πολλές εταιρίες ειναι αυτές που αγοράζουν πλέον αισθητήρες απο αυτή.
Η εξαγορά δεν με ξαφνιάζει μιας και περιμένω και άλλες ακομα.

Impressive-Instant

Αναμενόμενη η εν λόγω εξαγορά. Η μόνη που δείχνει να μπορεί να αμφισβητήσει την εποχή παντοκρατορίας της Sony στο θέμα των φωτογραφικών φακών είναι η Samsung, αλλά για πόσο ακόμα;

One

@Impressive-Instant οσο η Samsung αγοράζει αισθητήρες από τη Sony δεν πρόκειται να την αμφισβητήσει. Η μόνη που μπορεί να αμφισβητήσει τη Sony είναι η Canon.

Impressive-Instant

Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, αλλά είναι η μόνη που δείχνει ναμπορεί να εξελίξει νέες τεχνολογίες στο θέμα των φακών.

Anonymous

Χαχαχα.
Διαβάζω κάτι μαργαριτάρια εδω… η μονη που μπορεί να αμφισβητήσει την Sony είναι η samsung???
Αντε καλά σε θέμα αισθητήρων -ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ- τεχνολογίας, ίσως καποτε. Αλλά σε θέμα φακών??

Η sony ηταν και θα είναι αρκετα πισω σε θεμα φακών, είναι κοινώς αποδεκτό αυτο απο ανθρώπους σχετικούς με την φωτογραφία. Αλλά η samsung δεν υπαρχει απλά στο τοπίο.
Δεν ξέρω αν έχετε ακουστα ετερείες οπως οι Canon/Nikon/Sigma. Δε λέω καλή η samsung, αλλά οχι σε φακούς. Γελάει ο κόσμος απλά.

Μερικοι καλο είναι να μιλάτε και να χαιρεστε με κανα κινητάκι των 300-400€ όχι για εξιδεικευμένα πράγματα.

Peace.

Impressive-Instant

Κανένας δεν μίλησε για εξειδικευμένη φωτογραφία, αλλά μόνο για το mobile κομμάτι νομίζω…. Ούτε ειδικός είμαι ούτε να παίξω έξυπνος προσπαθώ… Ότι διαβάζω από το internet κατα καιρούς με διαφορά άρθρα. Το να προσπαθείς να μας μειώσεις με τον τροπο γραφής σου μειώνει πρώτα εσένα… Μάθε πρώτα να γράφεις σωστά και με ορθογραφία και ύστερα να κανείς σωστή κρητική/παρατηρήσεις.

Γιώργος Τ

Για να συμπληρώσω σε σχέση με τα τελευταία post η sony οπως έγραψα και παραπανω ειχε εξαγοράσει την Minolta.
Μαζί με αυτή την εξαγορά πήρε και το συστημα φακών της Minolta. Οι φακοί που κληρονόμησε ειναι οι φακοί G σειρά Α που δεν έχουν να ζηλέψουν τιποτα απο τις υπόλοιπες εταιρίες φακών επίσης πρόσθεσε μαζί με τους φακούς G και τους φακούς Carl zeis οι οποίοι και αυτοι ειναι παρά πολυ καλοί. Τωρα το μόνο προβλημα που εχει ακομα η sony ειναι στην γκάμα των φακών αλλά οχι στην ποιότητα.
Τωρα στα κινητά τηλ οι αισθητήρες στα περισσότερα τηλ ειναι sony οπος και στα οπτικά που χρησιμοποιούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.