Business

Sony: Εξαγόρασε τη Bungie για 3,6 δισ. δολάρια

Συμφωνία εξαγοράς με την εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Bungie αντί 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκανε η Sony. Η Bungie βρίσκεται πίσω από τη σειρά Destiny, το αρχικό παιχνίδι Halo, αλλά και παλαιότερους τίτλους όπως είναι οι Marathon, Myth και Oni.

Η Sony Interactive Entertainment χρειάστηκε να δώσει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bungie, Pete Parsons, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του «θα συνεχίσει να δημοσιεύει ανεξάρτητα και να αναπτύσσει δημιουργικά τα παιχνίδια μας».

Σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η Bungie επιβεβαίωσε ότι το Desitny 2 θα παραμείνει ένα παιχνίδι πολλαπλών πλατφορμών διαθέσιμο τόσο στο PlayStation όσο και στο Xbox. Αυτό, δε, θα συμβαίνει και με τις μελλοντικές εκδόσεις.

Η Bungie ιδρύθηκε το 1991 και θεωρείται ότι έφερε την επανάσταση στα παιχνίδια shooter πρώτου προσώπου (FPS). Κάποτε ήταν μέρος της Microsoft και αργότερα της Activision, ενώ είναι ανεξάρτητο στούντιο από το 2019 και γνώρισε επιτυχία με το franchise Destiny.

Η εξαγορά της Sony έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Activision Blizzard έναντι των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.