O πρόεδρος της Sony εξηγεί γιατί παραμένει στην αγορά των smartphones

sony smartphones, O πρόεδρος της Sony εξηγεί γιατί παραμένει στην αγορά των smartphones

Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια για τη Sony δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, όσον αφορά στην αγορά των smartphones. Από την μια υπάρχει ο σκληρός ανταγωνισμός από μεγάλα παγκόσμια ονόματα όπως Apple και Samsung, αλλά από την άλλο και οι Κινέζοι.

Ωστόσο, κατά πολλούς αρνητικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση της Sony να κυκλοφορεί καινούρια ναυαρχίδα κάθε έξι μήνες. Αυτό έκανε τους χρήστες να σκέφτονται ότι αν έδιναν ένα αρκετά μεγάλο ποσό σε ένα top end μοντέλο, σε έξι μήνες θα έβγαινε το επόμενο που θα ήταν καλύτερο.

Κατά καιρούς κυκλοφορούν διάφορες φήμες που τη θέλουν να πουλά το τμήμα mobile ή και να το κλείνει εντελώς. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, η Sony παραμένει στην αγορά και μάλιστα στην MWC 2017 το Sony Xperia XZ Premium κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου νέου smartphone.

sony smartphones, O πρόεδρος της Sony εξηγεί γιατί παραμένει στην αγορά των smartphones

Ο πρόεδρος της Sony, Kazuo Hirai, μιλώντας στο Financial Review, μας δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική για το γεγονός ότι η εταιρεία επιμένει στην αγορά των smartphones.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Sony δεν βρίσκεται στην αγορά των smartphones επειδή θέλει να ανταγωνιστεί ηγέτες όπως Apple και Samsung. Λέει πως η Sony πρέπει να παραμείνει για να κρατήσει τις σχέσεις με τα καταστήματα λιανικής και τους παρόχους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί πολύ εύκολα να επωφεληθεί από τη νέα τάση που θα έρθει και θα αφορά στον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας. Η τάση αυτή αναφέρεται ως “paradigm shift” και κατά τον Hirai συμβαίνει κάθε δέκα χρόνια.

“A paradigm shift in how we communicate with each other occurs every 10 years or so, but if we don’t remain currently in the business then we don’t get to play or we don’t get to create the next paradigm shift of communication, we basically throw a towel in and lose all the relationships with our retailers and carriers around the world. If we did that then whatever idea we may come up with, we’re not going to be able to bring to market quickly enough”. δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Sony.

Εκτός από το κομμάτι της διασκέδασης, η Sony θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο κομμάτι των επιχειρήσεων για το VR. Το σκεπτικό της λοιπόν είναι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβει χώρα το επόμενο “paradigm shift” (μιας και τα smartphones κλείνουν 10ετια), το οποίο μπορεί να αφορά στο VR ή ότι άλλο έρθει. Η Sony χάρη στο κομμάτι των smartphones θα βρίσκεται ακόμη στην αγορά, επομένως θα έχει έτοιμα τα κανάλια διανομής για οποιοδήποτε προϊόν θέλει να λανσάρει αντικαθιστώντας τα smartphones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΦΝ

Ενδιαφέρον προσέγγιση και αποκαλυπτική με τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλες εταιρίες. Επίσης, δείχνει την πρόθεση για κάτι διαφορετικό στις επικοινωνίες.
Τελος, η Sony σταθερά ακολουθεί το δικό της δρόμο με κινητά που αντέχουν στον χρόνο και ποιοτικά….. Επιπλέον έφερε την αλλαγή με τα αδιάβροχα στυλατη κινητά, τον καλό ήχο και τις δυνατές κάμερες…. Και πολλά άλλα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι πολλές εταιρίες όπως Apple χρησιμοποιούν συστήματα Sony ή ακολουθούν το στυλ της. Βέβαια και σαν εταιρία έχει κάνει τα λάθη της και πολλές φορές ή θα είναι πολύ μπροστά ή θα ακολουθεί τον ανταγωνισμό σε κάποια θέματα. Παράδοξο αλλά πραγματικό…πάντως την αναμένουμε να συνεχίσει τα ωραία τηλ όπως premium και φυσικά αφού είναι κερδοφόρα πλέον στα mobile σίγουρα δε θα φύγει!

Bloodmaster

Πραγματικα κριμα για την SONY ! Σκεφτομαι πως ηταν πριν 10 χρονια που η πωλήσεις εφταναν ταβανι και δεν ξερω, πρεπει κατι να κανουν! Απο θεμα ποιοτητας ειναι σε καλο δρομο! Θελουν πιο ανταγωνιστικες τιμες και φυσικα 1 ναυαρχιδα τον χρονο. Θα διξει….. Αυτοι ξερουν καλυτερα!

George

Έχω το xperia z5c και είναι πραγματικά ένα υπέροχο τηλέφωνο,ειμαι πολύ ευχαριστημένος από την sony σαν απόδοση σαν ποιότητα σαν κάμερες.
Από εκεί και πέρα η αλήθεια είναι ότι αυτή ή εταιρεία δε ξέρει τι κάνει. Βγάζει την μία ναυαρχίδα μετά την άλλη κ όταν κάνει παρουσίαση ενώς μοντέλου στό δίνει γιά αγορά μήνες μετά.
Η sammy παρουσίασε το s8 κ σε μία εβδομάδα σου λέει έλα πάρε τό.
Ακόμα και με τα ονόματα δεν έχει κατασταλάξει, είχε την σειρά z την έκανε x από την οποία για ένα εξάμηνο η λέξη performance ήταν το κορυφαίο μετά έγινε xz το όποιο κράτησε ξανά για λίγους μήνες πρίν έλθει το xzs το οποίο είναι ίδιο με άλλη κάμερα κ λίγη ram παραπάνω που έπρεπε από την αρχή να δώσει στο xz.
Αυτό λέγεται τρικυμία εν κρανίω.
Πάντως το xzp θα είναι ότι πιό κορυφαίο για φέτος αλλά το θέμα είναι ποιός νοιάζεται;Κ εκεί είναι το πρόβλημα.

One

Η Sony ειχε το μέλλον στα χέρια της απο το 2002 αλλά αλλα με τη ξεροκεφαλιά της άφησε τους άλλους να επωφεληθούν:
https://youtu.be/k8N2i9s2Ux4

Τώρα σε 10 χρόνια δε ξέρω τι μπορεί να αλλάζει. Πάντως αν δεν κάνει αυτη τη φορά τα ιδια λάθη σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη νέα εποχή.

djfapples

Πολύ ποιοτικά κινητά κ σοβαρή εταιρεία κάθε χρόνο βγάζει κ καλύτερα

Ιωάννης jb

Δεν μου αρέσει αυτό που είπε…
Θα προτιμούσα να άκουγα ότι μένει στην αγορά διότι αγαπάει αυτό που κάνει ή ότι θέλει να έχει το καλύτερο!!!
Κ αυτό που λέει ότι αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας κάθε 10 χρόνια δε το ξέρουμε!! Μπορεί να συμβεί μπορεί κ όχι..
Κ αν αλλάξει τι πάει να πει θα τον ακολουθήσουμε κ εμείς κ θα έχουμε έτοιμες συνεργασίες??
Βλακεία είναι αυτό!
Αν πιστεύεις ότι θα αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας κάτσε μόνος σου κ βρες έναν καινούργιο τι θα πει περιμένεις από τους άλλους!! Τραγικές δηλώσεις!!
Καμιά σχέση με τα τέλεια smartphones που βγάζει!!!
Δλδ που να γουσταρε κ αυτό που κάνει!!!!

vkrd

‘It’s a Sony!’ Αυτό το ρητό κρύβει πάρα πολλά….Μην κρίνετε αυτόν τον κολοσσό χωρίς πολλή σκέψη.

Kostas-DOHA

Μενει στην αγορα γιατι εχουν λεφτα για πεταμα. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

George

Kostas-DOHA λογικά σε χτυπούσαν μικρό, δέν εξηγείται αλλιώς έτσι στό ξεκαρφωτο ένα τέτοιο μήνυμα σε τεχνολογικό site.

Christos

Τα τελευταία 7 χρόνια αλλάζω κινητά συνέχεια. Έχω αγοράσει μέσω αγγελιών, καινούρια, ανταλλαγές, στα μαγαζιά στην Ομόνοια, τα πάντα. Όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα. Από iphone μέχρι xiaomi, από samsung μέχρι htc, lg, moto, huawei, lumia, γενικότερα τα πάντα επαναλαμβάνω, ναυαρχίδες και μη. Απέφευγα πάντα τη sony, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, κυρίως από τα πολύ αρνητικά σχόλια που παίρνει στα ελληνικά φόρουμς.
Πριν από 2μιση μήνες κόλλησα με το xperia x compact και ήθελα να το αγοράσω. Το σκέφτηκα μία , το σκέφτηκα τρεις, τελικά το αγόρασα.
Το κόλλημα που έφαγα με αυτό το κινητό δεν υπάρχει. Είναι (υποκειμενική άποψη) το ομορφότερο κινητό που έχω πιάσει στα χέρια μου μαζί με το iphone se και κάποια lumia.
To λειτουργικό πετάει, οι αναβαθμίσεις έρχονται τόσο στην ώρα τους που μπερδεύεσαι και νομίζεις ότι έχεις nexus. Είναι το μόνο κινητό που δεν θέλω να αλλάξω με τίποτα. Αν κι όταν αλλάξω πάλι σε sony θα πάω εκτός αν δεν έχω τα χρήματα οπότε θα πάω σε xiaomi.

John

Χοντρό είναι το συγκεκριμένο (σχεδόν 1 cm πάχος) και έχει και πολύ μικρή οθόνη αλλά αφού βρήκες το τέλειο κινητό για εσένα εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Ιωάννης jb

Christos… +1
Συσκευή που θα την πάρεις κ αν την προσέχεις μπορεί να σου μείνει για πάρα πολλά χρόνια….
Εχεις περίεργο γούστο διότι θεωρώ πολλές Sony συσκευές πολύ πιο όμορφες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.