Sony: Λόγω μειωμένων εσόδων ενώνει το τμήμα smartphones με τα υπόλοιπα τμήματα

Sony, Sony: Λόγω μειωμένων εσόδων ενώνει το τμήμα smartphones με τα υπόλοιπα τμήματα

Sony, Sony: Λόγω μειωμένων εσόδων ενώνει το τμήμα smartphones με τα υπόλοιπα τμήματα

Η Sony Mobile χάνει την ανεξαρτησία της και το τμήμα θα συνδυαστεί με τα τμήματα τηλεοράσεων, ήχου και φωτογραφικής μηχανής. Πλέον το νέο τμήμα θα ονομάζεται “Electronics Products and Solutions”. Η εταιρεία παρουσιάζει αυτή την ένωση ως μία κίνηση για να αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων.

Στις αρχές του μήνα, ο ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ της Sony, Adam Marsh, ανέφερε ότι για τις απογοητευτικές κάμερες των κινητών της εταιρείας φταίει ο ανταγωνισμός μεταξύ των τμημάτων που δραστηριοποιούνται στα κινητά και τις Sony Alpha φωτογραφικές μηχανές.

Η Sony ισχυρίζεται ότι θα συνεχίσει να αναφέρει την οικονομική απόδοση των Xperia, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης των τμημάτων. Ωστόσο, αρκετοί ανησυχούν ότι αυτή η ένωση αποτελεί προσπάθεια της εταιρείας να κρύψει τη ζημία που έχει προκληθεί στα έσοδα της εξαιτίας του τμήματος smartphone.

Η Sony Mobile τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κάνει πωλήσεις και το 2017 πωλήθηκαν συνολικά μόνο 13,5 εκατομμύρια Sony smartphones, ενώ το 2018 το νούμερο ήταν αρκετά πιο χαμηλό, και άγγιξε τα 7 εκατομμύρια συσκευές. Προφανώς και όλα αυτά έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για την εταιρεία. Η Sony Mobile παρουσίασε απώλειες 913 εκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία τέσσερα οικονομικά τρίμηνα.

Για να καταλάβουμε τη διαφορά των τμημάτων της Sony θα αναφέρουμε τα έσοδα των υπολοίπων τομέων της. Το τμήμα τηλεοράσεων και ήχου είχε έσοδα 714 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο το 2017 και το τμήμα φωτογραφικών μηχανών έφτασε τα 804 εκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονική περίοδο.

Τέλος, η Sony Mobile κάνει τα αδύνατα δυνατά να ισορροπήσει τη ζημία και ο κύριος στόχος της είναι να μειώσει τις δαπάνες κατά 50%. Η εταιρεία πιστεύει ότι τα τηλέφωνα Xperia θα αρχίσουν πάλι να αποφέρουν κέρδη τουλάχιστον από το 2021.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας

τα χαμε πει και γραψει επανελλειμενως οτι παει κατευθυαν για φουντο το τμημα !

Ιωάννης jb

τιαματ ενοποιεί λέμε! δεν κλείνει! ούτε πάει για φούντο!
Βλέπεις πολλές εταιρίες να έχουν το καλύτερο προϊόν και να κλείνουν?
Ηλεκρονικά προιοντα ειναι και οι τηλ sony και οι κάμερες και τα κινητα!

Τακης

@Ιωαννης jb αυτή η εμμονη σου δεν εχει ορια. Σε άλλο ποστ υποστήριζες ότι το xz3 εχει την καλυτερη καμερα ενώ η ιδια η σονυ λεει ότι εχει την χειροτερη. Εδώ κανει συγχωνευση τμηματων επειδή ειχε 50% λιγοτερες πωλήσεις και οσο παει μειωνεται και λες δεν παει για φουντο. Θα βγαλει ανακοινωση η σονυ ότι κλεινει το τμημα smartphones και θα λες ότι θα συνεχισει να βγαζει κινητα.

Ιωάννης jb

Το xz3 είπα οτι έχει τη καλύτερη κάμερα? πότε?
το xz2 premium έχει τη καλύτερη κάμερα!
Το dxomark πήρε τις συσκευές αλλα όταν είδε πως το xz2 premium είχε πιάσει πρωτιά ζήτησε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό απο την sony για να ανεβάσει σχετικό άρθρο!
Η sony δεν τα έδωσε και την καταστρέφει ανεβάζοντας 5 μέρες πριν την ανακοίνωση του p30 την επίδοση του xz3!
Οι υπόλοιποι παίχτες-ανταγωνιστές έχουν καλομάθει το dxomark καθε χρόνο να του σκάνε όλο και περισσότερα για να βάλει καλά νούμερα στις συσκευές τους! Τεράστιοι παιχτες που τα σκάνε χοντρά! google, apple, samsung και χαβάη!
Η lg τους κοντράρει εδώ και χρόνια!
Το είπα και πιο κάτω συγχώνευση κάνει για να συνεχίσει να έχει το καλύτερο προϊόν εκεί έξω!
Οι πωλήσεις λογικό να πέφτουν ο ανταγωνισμός είναι οξύτατος!!! 7 εκατομμύρια συσκευές δεν ειναι λίγες αν αναλογιστεί κανείς οτι δε πουλάει σε κινα, ινδια και αμερική!

Τακης

Όλα αυτά στα ειπε καποιος από dxomark ή από τα κεντρικα της σονυ? Αν ισχυει ότι σκανε λεφτα στο dxomark τοτε ακομα και οι εταιρειες Asus , xiaomi , oneplus ,htc , lg , nokia ακομα και η vivo εχουν παραπανω λεφτα από sony ? Και στα υπολοιπα site γιατι είναι παλι στην ιδια μοιρα? Ο ανταγωνισμος είναι οξύτατος αλλα και η σονυ δεν εκανε κατι για αυτό , συνεχιζε στο βιολι του. Το ότι δεν πουλαει σε κινα , ινδια και αμερικη είναι δικη της αποφαση και εχει πεσει σε επίπεδα πωλήσεις Lenovo Και zte ενώ άλλες εταιριες αυξανουν τις πωλήσεις τους παρα τον ανταγωνισμο. ( 7 εκ η σονυ 70εκ η σαμσουνγκ).
Παντως δεν κοιτανε ολοι τα νουμερα σε σαιτς , υπαρχουν ενα σωρο συγκριτικα βιντεο στο youtube .

John Real

Δεν χρειαζεται να ειναι καποιος αυξημενης νοημοσυνης για να καταλαβει οτι τα κινητα της Sony εχουν μεινει τραγικα πισω σε ολα και ειδικα ο σχεδιασμος τους που ειναι τουλαχιστον 4-5 χρονια απο τις εξελιξεις. Αρα καθε χρονο οι πωλησεις θα πεφτουν μεχρι να φτασουν το μηδεν το οποιο με τους σημερινους ρυθμους θα ειναι σε 2-3 χρονια το πολυ.
Ολα τα υπολοιπα περι dxo mark , μαρκετιγκ που δεν ειναι καλο κτλ ειναι θεωριες για ψεκασμενους.

ΚώσταςD.

Μάλλον θα δούμε καλές κάμερες στα smartphones της. Επιτέλους…!

ΓΙΑΝΝΗΣ

η την πληρη αποσυρση τους απο την αγορα …μακαρι το πρωτο αλλα δεν το νομιζω

Ιωάννης jb

Λογικό! Για να μείνει στη κορυφή θα πρέπει να συνεργαστούν τα τμήματα της!
Δε γίνεται όλες οι υπόλοιπες να κάνουν οτι περνάει απο το χέρι τους για να είναι ανταγωνιστικές και η sony που έχει τεχνογνωσία στα πάντα να μην την δώσει σε τέτοιου είδους συσκευές!
Δε νομίζω να πούλησε μόνο 7 εκατομμύρια συσκευές για το 18!
Ομως ακόμη και να πούλησε τόσες θεωρώ πως δεν ειναι και κάτι το τραγικό!
Σημασία εχει οτι αυτή τη στιγμή η καλύτερη συσκευή εκεί έξω είναι το xz2 premium (ουσιαστικά αυτην εχει μόνο και τα xz2-3, α κάτσε ειναι και τα xa2-xa2 ultra)… για φετος το xperia 1 δείχνει πολύ δυνατό και πιθανότατα να παραμείνει στο θρόνο για άλλη μια χρονιά

Βλαδιμηρος

Αν ειναι καλο για την Sony, ας ενωθει με το υπολοιπο κομματι,και εγω απορυσα γιατι ειχαν αλλαξει ονομασια στο καινουριο μοντελο..προφανως κατι ηξεραν,,αλλα καποια λαθακια πρεπει να τα διορθωσουν π.χ το νεο Xperia 1 ακομα να κυκλοφορησει, αργουν παρα πολυ να το βγαλουν στην αγορα,λες και προκειτε για την καινουρια Ferrari.. πιστευω ολα αυτα να ειναι για το καλο αφου ειπαν ειχαν ανταγωνισμο στo Mobile και στις Sony Alpha φωτογραφικες μηχανες,Οποτε τωρα ολα αυτα θα ειναι ενα… και δεν θα υπαρχει ανταγωνισμος!! στην ουσια θα συνεργαστουν…

Koukoz

Το όνομα της εταιρείας όπου κάποτε παρέπεμπε σε τελειότητα πλέον είναι ουραγός στις εξελίξεις!
Το πρώτο μου smarphone το αγόρασα το 2013 (Z1). Δεν ήμουν της τεχνολογίας και δεν ήξερα από ανταγωνισμό κτλ,κι έτσι μην έχοντας γνώση του αντικειμένου, απλά είχα πει ” Sony = εγγύηση” και όντως ίσχυε τότε . Από τότε έχω αγοράσει Z1 compact, M4 aqua και τέλος Z3+. Όλες οι συσκευές είχαν να δώσουν το κάτι ιδιαίτερο σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Πλέον δε μπορώ να το πώ αυτό για καμία συσκευή της Sony. Υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό και η αίγλη του ονόματος της δεν είναι αρκετή για να μας πείσει ακόμη κι εμάς τους fan boys. Πονάει η καρδία μου όταν βλέπω την Huawei να καινοτομεί στην φωτογραφία και η μαμά SONY να ζει την κοσμάρα της. Είναι κρίμα για εμάς τους καταναλωτές να μην υπάρχει ακόμη ένας κολοσσός που να πιέζει τον ανταγωνισμό και να εποφελούμαστε όλοι εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.