Sony Mobile: Το οικονομικό έτος έκλεισε με κερδοφορία μετά από 3 χρόνια

, Sony Mobile: Το οικονομικό έτος έκλεισε με κερδοφορία μετά από 3 χρόνια

H Sony Mobile δικαιώθηκε από την πρόσφατη παρουσίαση νέων προϊόντων, καθώς η χρονιά κλείνει με κερδοφορία. Η παρουσία ενός κατασκευαστή στην αγορά των smartphones δεν σημαίνει αυτομάτως και κέρδη, όπως έχει δείξει η πορεία και άλλων εταιρειών.

Το οικονομικό έτος της Sony Mobile έληγε στις 31 Μαρτίου 2021 και είναι ένα έτος ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά από το 2017 η εταιρεία έχει θετικό οικονομικό πρόσημο στα αποτελέσματά της από την πορεία της στον τομέα των smartphones.

To λειτουργικό εισόδημα της Sony Mobile κυμάνθηκε στα 254 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ένα στοιχείο που θα πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι οι συνολικές αποστολές Xperia smartphones κατά τη διάρκεια του 2021 μειώθηκαν αντί να αυξηθούν, παρόλη την κερδοφορία.

Αναλυτικότερα, μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, η Sony απέστειλε στην αγορά 2.9 εκατομμύρια μονάδες Xperia, αντί για τα 3.2 εκατομμύρια μονάδες που είχε αποστείλει πέρυσι. Η κερδοφορία προκύπτει από την αύξηση της τιμής των Xperia smartphones και από την περικοπή κόστους στην οποία επιδόθηκε.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Μακάρι να πάει και καλύτερα

G.H.

Αυτό μόνο καλό νέο μπορεί να είναι. Σημαίνει ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει στην αγορά (για λίγο ή πολύ ακόμα) ένας επιπλέον (ακόμα και μικρός) κατασκευαστής, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Όσο περισσότερος υγιής ανταγωνισμός υπάρχει στην βιομηχανία των smartphones τόσο το καλύτερο για τους καταναλωτές.

Μην ακούω χαιρέκακα σχόλια που αδημονούν για το κλείσιμο μίας εταιρείας γιατί μόνο κόμπλεξ και συμπλέγματα δηλώνουν. Είδαμε πως κατέληξαν η LG, η HTC κλπ και τί να πω…προκόψαμε.

Δεν είπε κανείς ότι δεν θα κλείσουν τμήματα ή εταιρείες λόγω αποτυχίας και λαθών όμως είναι τελείως διαφορετικό απλώς να το διαπιστώνουμε με απογοήτευση από να το προοικονομούμε με κάθε ευκαιρία και σε κάθε σχόλιο μας θαρρείς και χαιρόμαστε με αυτήν την κατάληξη και αναμένουμε σαν τα όρνια για το πτώμα.

djfapples

Οι προφήτες να απαντήσουν πότε κλείνει?

παπαροκας

ΣΎΝΤΟΜΑ…!

Aggelos

2.9 εκ κινητα πουλαει η xiaomi σε μια εβδομαδα και η Samsung σε 3 ημερες κατα τ αλλα καποιοι πανηγυριζουν απλα επειδη δεν κλεινει.

djfapples

Κ τα Datsun κάποτε πούλαγαν παραπάνω από την BMW στη δυτική Αττική

G.H.

“Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλες κουβέντες μην λες.” λέει ο σοφός λαός.

Δεν ξέρεις ποτέ πως θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα για κανέναν, πόσο μάλλον για εταιρείες δισεκατομμυρίων που τα συμφέροντα που μπλέκονται είναι τεράστια. Μπορεί μία ωραία πρωία να γίνεις ξαφνικά ένας από τους μεγαλύτερους “παίκτες” (πχ Realme) ή εν μία νυκτί να χάσεις σχεδόν τα πάντα (πχ Huawei mobile).

Δεν υποστηρίζει κανείς ότι οι πωλήσεις είναι μεγάλες αλλά η κερδοφορία είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Προφανώς και θα χαίρομαι που δεν κλείνει ένας ακόμη κατασκευαστής smartphones και άρα θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) όπως θα απογοητευτώ και όταν κάποιος κλείνει, πχ LG , γιατί χάνω επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.