Sony: PlayStation και αισθητήρες καλύπτουν το κενό των smartphones

Ο ένας μετά τον άλλο οι κατασκευαστές ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015. Apple και Samsung είχαν θετικό πρόσημο, ενώ άλλα ονόματα όπως LG και Sony, ζορίζονται στο κομμάτι των smartphones. Η Sony έδωσε σήμερα τα δικά της αποτελέσματα τα οποία δείχνουν ότι έχει κέρδη χάρη σε PlayStation και αισθητήρες καμερών.

Τα τμήματα του PlayStation και των αισθητήρων της έδωσαν κέρδη 278 εκατ. δολαρίων, ενώ τα έσοδα έπεσαν κατά 0.5% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι, στα 15.8 δισ. δολάρια. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν στα 733 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα της Sony Mobile έπεσαν κατά 15% συγκριτικά με πέρσι, φτάνοντας στα 231 εκατομμύρια δολάρια. Το τρίτο τρίμηνο του 2014, η χασούρα ήταν στα 1.58 δισ. δολάρια, οπότε τα φετινά 172 εκατ. δεν ακούγονται άσχημα.

Το τμήμα game and network, στο οποίο είναι μέρος και το PlayStation 4, παρουσίασε αύξηση κερδών 16.5% με έσοδα 3 δισ. δολαρίων και κέρδη 199 εκατ. δολάρια. Το τμήμα αισθητήρων είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα με κέρδη 215 εκατ. δολάρια και έσοδα 1.5 δισ. δολάρια.

Η Sony έχει ακουστεί πολλές φορές ότι μπορεί να φύγει από τον τομέα των smartphones, η ίδια ωστόσο το αρνήθηκε επίσημα τις φήμες και δηλώνει ότι θα ετοιμάσει κινητά με καλύτερη κάμερα, οθόνη και μπαταρία.

Sony: PlayStation και αισθητήρες καλύπτουν το κενό των smartphones, Sony: PlayStation και αισθητήρες καλύπτουν το κενό των smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

H Sony δεν εχει μπει στην αγορά της Αμερικής σε αντίθεση με την LG και γι’ αυτό είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα για την LG.
Πάντως τωρα η Sony φαίνεται να στρέφεται σε λιγότερα κινητά και περισσότερο Premium κοινο και δεν στοχεύει σε χαμηλότερες κατηγορίες για να αποκτήσει μερίδιο αγοράς. Είναι καλύτερο λιγα κινητά και κέρδη παρα πολλά κινητά και χασούρα. Πιστεύω οτι ακολουθεί το σωστο δρόμο αφου εχουν μπει παρα πολοι κατασκευαστές στην αγορά.

Νίκος Z3c

Για να δούμε πως θα πάει και φέτος.

Nick

Είναι μεγάλη εταιρεία η Sony μπορεί άνετα να ανάκαμψη αν μπει στην αγορά της Αμερικής. Σε 2 το πολύ 3 χρόνια θα έχει κέρδος κάνει πολύ καλή δουλειά από το z5 και μετά διαφήμιση και αν χωθεί America θα πάει τουλάχιστον 15 20% στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.