Sony: Ρίχνει τις αρχικές προβλέψεις για τις αποστολές smartphones το 2016

Το τμήμα mobile της Sony τα πηγαίνει καλά σε θέμα εσόδων, μιας και από κάθε smartphone βγάζει περισσότερα από τους υπόλοιπους Android κατασκευαστές. Ωστόσο, η εταιρεία δεν φαίνεται πως θα φτάσει τον αριθμό των αποστολών που είχε προβλέψει για το 2016.

Η Sony Mobile είχε προβλέψει ότι κατά τη διάρκεια του 2016 θα αποστείλει στο σύνολο 20 εκατομμύρια smartphones. Ήδη είχε κατεβάσει τις προσδοκίες της κατά 1 εκατομμύριο και τώρα πέφτει ξανά κατά 2 εκατομμύρια. Πλέον προβλέπει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει αποστείλει 17 εκατομμύρια Xperia παγκοσμίως. Το φταίξιμο φαίνεται να το παίρνει η ευρωπαϊκή αγορά.

Το θετικό είναι ότι η πρόβλεψη για για τα λειτουργικά έσοδα παραμένει ίδια, χάρη στη μετάβαση της Sony σε πιο premium συσκευές. Μάλιστα το τμήμα mobile σημείωσε μικρή άνοδο κερδών (37 εκατ. δολάρια) για το τρίμηνο. Αυτό είναι πολύ θετικό σε σύγκριση με τις απώλειες της προηγούμενης χρονιάς.

Ωστόσο, οι πωλήσεις πηγαίνουν προς τα κάτω, στο προηγούμενο τρίμηνο σημειώθηκε πτώση 39.6%, συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο πέρσι (1.67 δισ. δολάρια).

sony shipments, Sony: Ρίχνει τις αρχικές προβλέψεις για τις αποστολές smartphones το 2016

sony shipments, Sony: Ρίχνει τις αρχικές προβλέψεις για τις αποστολές smartphones το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Μετά την απογοήτευση των xz κ x compact..
Κ πάλι καλά να λέει!!!
Έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω σίγουρα!!!
Πάντως πως καταφέρνει να πουλάει όλο κ λιγότερα αλλά να βγάζει παραπάνω κέρδος είναι κατόρθωμα!!!!
Φέτος μόνο x performance που να τα καταφέρει μόνο του..?? ήθελε κ ένα σοβαρό, ολοκληρωμενο, μεγάλο σε ίντσες smart για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό!!!

George

Γιατι ειναι απογοητευση το xz; το x compact ειναι το μικρο x κ οχι xz κ για μενα ειναι ενα παραπολυ καλο τηλ κ αυτό.

VasiliS7Edge

Η Sony θα κάνει το μπαμ κάποια στιγμη. Τώρα είναι στο ρελαντι. Έχει πολύ καλη βάση αυτή η εταιρία και θα ανταμοιφθει.

bezilys

@Ιωάννης jb εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη αποτυχία ήταν το X performance σε σχέση με το ανταγωνισμό εκεί έξω αλλά το xz μια χαρά κινητακι είναι και είναι και πιο γρήγορο από το X performance.όσο για το X compact επίσης και αυτό είναι ένα καλό κινητό αλλά με χάλασε η αδιαβροχοπιοιση που δεν έβαλαν πιστεύω καλητέρα θα ήταν να έβγαζαν xz compact αντί για x compact αφού το xperia x δεν θεωρείται ναυαρχίδα ….

Ανέστης Αλέξανδρος

Συμφωνώ πως η εταιρεία θα κάνει το μπαμ κάποια στιγμή και θα σκίσει στην αγορά αλλά το πάει με ρεγουλα.
Για αυτό μετα το sony z3 πήγα σε Huawei p9 plus και βλέπουμε.

Γιωργος

Μια χαρά είναι το xperformance, είμαι κάτοχος, τι θα πει δεν είναι γρήγορο και ότι δεν χτυπά τον ανταγωνισμό? Γιατί το λέτε αυτό?

Ιωάννης jb

George.. Είναι απογοήτευση διότι περιμέναμε ένα δυνατό τηλ με κορυφαία χαρακτηριστικά κ όχι hd οθόνη χωρίς να είναι αδιάβροχο..
Θα έπρεπε να ήταν πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο 4.6 ιντσών περσινό z5 compact…
Άσε που στο θέμα design κ ποιότητας υλικών έχουμε πιάσει πάτο!!
Κ το xz είναι κατώτερο των προσδοκιών!!!
Πέρυσι με χειρότερο cpu-gpu πέταξε 4k τώρα με ακόμα καλύτερο soc έπρεπε να το πάει κ ένα βήμα παραπέρα!!!
Από τη στιγμή που υπάρχει το απίστευτο x performance…
Έπρεπε να βγάλει απλά ένα x ultra κ να τελειώνει…
Τέτοιες μετριότητες δεν πρέπει να βγαζει μία εταιρεία σαν την sony…

Ιωάννης jb

bezilys… Πήγαινε πιάσε ένα x performance κ μετά έλα να σχολιάσεις…
Το πιο ολοκληρωμένο τηλ για φέτος!!!
Θες μέγεθος; Θες οθόνη; Θες design; Θες ταχύτητα, κάμερα μπαταρία;;; Αστο δεν υπάρχει η συσκευή

One

Άμα ειχε βγάλει ενα premium compact θα εκανε καλύτερες πωλήσεις. Εξαλου το compact παντα εκανε τις περισσότερες πωλήσεις και αν και φέτος ειχε καλύτερα χαρακτηριστικά σίγουρα τα νούμερα θα ηταν καλύτερα. Πάντως μου αρέσει πολυ το ΧΖ ειδικά η οθόνη του αλλα δύσκολα θα κανω μετάβαση με μεγαλύτερο μέγεθος.

Dimitris

Άμα κάνει σε καμιά 30αριά χρόνια το μπαμ να με ειδοποιήσετε!! Με ξεπλυμένες οθόνες, μέτριες κάμερες για δεδομένα sony , bezels, bugs, μηδαμινή υποστήριξη χρηστών, με κανένα αξιόλογο smartphone στη low end και στη mid range κατηγορία πλέον, δεν πας πουθενά….εδώ άλλες εταιρίες μεγαθήρια, βλέπε Samsung και LG, και με μία αποτυχία, πέφτουν οι πωλήσεις…Η Sony που έχει να δει επιτυχία από τον καιρό του Walkman και του K800;; Ακόμα και στην Ελλάδα που έχει αρκετούς fan λόγω walkman playstation και πάει πάτο στα smartphones…πόσο μάλλον σε άλλες χώρες

Ιωάννης jb

Dimitri.. Είσαι εκτός τόπου κ χρόνου!!!

George

Dimitris παλαβομαρες λες.

ΛΛ

Sony πάντα βγάζει πολύ καλά τηλέφωνο και με καλή υποστήριξη. Ενδιαφέρει να πω Ότι πλέον εχει προσαρμοστει και καλύτερα στην αγορά. Τώρα ότι έχει μειωμένα σε πωληςεις νούμερα σαφώς οφείλεται ότι αποφάσισε να βγάζει πιο ακριβα τηλέφωνα και λιγότερα σε αριθμό. Το τελικό αποτέλεσμα ειναι Ότι βγάζει κέρδη παρόλο που πουλάει λιγότερο αυτό δείχνει ότι έχει άλλη πολιτική και στηριζεται σένα πιο ακριβό προϊόν που είναι για πιο λίγους ανθρώπους.

Γιωργος

Dimitris…
Έχεις ιδέα από τεχνολογία η πετας αυτές τις επιστημονικά τεκμηριωμενες απόψεις για να γελάμε?

s. N. t

Ότι Κ να σχολιάσουμε 20 άτομα εδώ μέσα, τα εκατομμύρια χρηστών παγκόσμια άλλο πιστεύουν. Ότι η Sony πουλάει όλο Κ λιγότερο Κ το παταδεχονται Κ στελέχη της. Τώρα αν εμείς έχουμε Sony συσκευή, ότι Κ να κάνουμε, η αλήθεια είναι άλλη. Δεν πουλάει Κ κατά τη γνώμη μου δίκαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.