Η Spotify ανακοινώνει απολύσεις 1.500 υπαλλήλων

Spotify, Η Spotify ανακοινώνει απολύσεις 1.500 υπαλλήλων

Το Spotify γίνεται η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που απολύει υπαλλήλους ως μέτρο μείωσης του κόστους. Σύμφωνα με ένα δημόσιο σημείωμα του Daniel Ek, συνιδρυτή και CEO της σουηδικής πλατφόρμας ροής ήχου, περίπου το 17% του εργατικού δυναμικού θα απομακρυνθεί.

Με βάση την πιο τελευταία έκθεση τριμήνου, αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε 1.500 από τους συνολικά 9.241 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Spotify απολύει υπαλλήλους, τη στιγμή που έχει αυξήσει και τις τιμές της συνδρομητικής υπηρεσίας Premium. Τον Ιανουάριο απολύθηκαν 600 και τον Ιούλιο ακόμα 200 από το τμήμα Podcasts.

Όπως είπε ο Ek, συζητήθηκε η πραγματοποίηση μικρότερων μειώσεων κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025, αλλά το χάσμα μεταξύ της κατάστασης του οικονομικού στόχου και του τρέχοντος λειτουργικού κόστους οδήγησε στην τρέχουσα απόφαση.

Ο αριθμός των απασχολούμενων στο Spotify αυξήθηκε «σημαντικά» το 2020 και το 2021, αναφέρει το σημείωμα. Η Wall Street Journal σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς η εταιρεία στόχευε να βελτιώσει το περιεχόμενό της, το μάρκετινγκ και τους «νέους κλάδους». Το 2022 και το 2023 ήταν πιο παραγωγικά, αλλά το Spotify δεν κατάφερε να γίνει πιο αποτελεσματικό, ωθώντας τον Ek και την εταιρεία σε δραστικά μέτρα.

Κάθε απολυμένος θα λάβει αποζημίωση περίπου πέντε μηνιαίων αποδοχών και θα καταβληθεί η αχρησιμοποίητη αμειβόμενη άδειά του. Η υγειονομική περίθαλψη θα παρέχεται κατά τη διάρκεια της περιόδου που θα δίδονται οι συμφωνημένες αποδοχές απόλυσης και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργαστούν σε νέο χώρο μετά από δύο μήνες.

Ο Ek επεσήμανε ότι αυτό θα επιτρέψει στο Spotify να έχει μια «πιο εστιασμένη προσέγγιση» και η αλλαγή του ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι ένα βήμα πίσω αλλά ένας «στρατηγικός επαναπροσανατολισμός». Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι υποτίθεται ότι είναι «ασταμάτητα επινοητικοί» με οποιονδήποτε μελλοντικό τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, αντιμετώπισης προβλημάτων και καινοτομίας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Spotify

Spotify: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

To Spotify ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και τα νούμερα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Internet featured Spotify

Spotify Premium: Αυξάνεται η τιμή της συνδρομής του

Το Spotify είναι η πιο πρόσφατη υπηρεσία streaming που ανακοινώνει αύξηση τιμών για τα συνδρομητικά της πακέτα.

Software App Store Apple App Store Spotify

Spotify: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω App Store

Το Spotify δεν θα επιτρέπει πλέον στους πελάτες του να πληρώνουν για τη συνδρομή τους χρησιμοποιώντας το App Store της Apple.

Software Apple Music Spotify

Apple Music: Η δεύτερη μεγαλύτερη συνδρομητική υπηρεσία μουσικής στις Η.Π.Α

H Apple Music είχε 32,6 εκατ. συνδρομητές στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2023, κάτι που δεν έφτασε για να πάρει το προβάδισμα από το Spotify.