Spotify: Κάνει πίσω στην απόκτηση του SoundCloud

Σύμφωνα με πληροφορίες το Spotify φαίνεται πως δεν θα αποκτήσει το SoundCloud, τουλάχιστον όχι φέτος. Αν ισχύει η είδηση, αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη αποτυχία να έρθουν σε συμφωνία οι δυο εταιρείες τα τελευταία δυο χρόνια. Οι πρώτες δυο προσπάθειες απέτυχαν λόγω της υψηλής τιμής που ζητούσε η SoundCloud.

Οι νέες πληροφορίες επικαλούνται πηγές από την πλευρά του Spotify αναφέρουν ότι αυτή τη φορά ο λόγος είναι κάπως διαφορετικός. Η Spotify είναι πιθανό του χρόνου να γίνει δημόσια στην χρηματιστηριακή αγορά και μια τέτοια συγχώνευση ίσως δημιουργήσει επιπλοκές σε σχέση με την αδειοδότηση του τεράστιου καταλόγου της SoundCloud, που περιλαμβάνει πολλούς remixers και indie μουσικούς.

Παρά την τωρινή υποχώρηση, μια μελλοντική συγχώνευση μεταξύ των δυο εταιρειών θεωρείται πολύ πιθανή. Μετά τη δημόσια εγγραφή της, η Spotify πιθανότατα θα εξασφαλίσει τους πόρους που χρειάζεται για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Spotify, 40 εκατ. είναι επί πληρωμή συνδρομητές, αλλά και ο ανταγωνισμός μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Για παράδειγμα το Apple Music ξεπέρασε πρόσφατα τους 20 εκατ. συνδρομητές περίπου ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Το Amazon Music Unlimited ξεκινά να διατίθεται σε όλο και περισσότερες δυτικές χώρες εκτός ΗΠΑ.

Επομένως, μια συγχώνευση με την Amazon Music Unlimited, μοιάζει να είναι πολύ σημαντική για την Spotify, μιας και θα έκανε την εταιρεία πιο ανταγωνιστική και θα διασφάλιζε τη μελλοντική ανάπτυξη.

spotify soundcoud, Spotify: Κάνει πίσω στην απόκτηση του SoundCloud

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Spotify

Spotify: Εγκαινιάζει νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης – Θα δημιουργείς λίστα αναπαραγωγής με βάση περιγραφές

Το Spotify είχε ήδη επιτυχία με τη δημοφιλή του λειτουργία ΑΙ DJ και τώρα η υπηρεσία streaming μουσικής φέρνει το ΑΙ στη δημιουργία playlist.

Software Spotify

To Spotify ετοιμάζεται να αυξήσει τις τιμές – Έρχονται και νέα πακέτα

Το Spotify ετοιμάζεται να αλλάξει τις τιμές των πακέτων του και να φέρει νέες προσφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Software featured Spotify

Spotify: Κυκλοφορεί μουσικά βίντεο σε συνδρομητές Premium σε 11 αγορές

Το Spotify ανακοίνωσε υποστήριξη για μουσικά βίντεο με περιορισμένο κατάλογο που είναι διαθέσιμος σε 11 αγορές.

Business Apple Spotify

Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την ΕΕ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά έναντι του Spotify

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε σήμερα στην Apple πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά σε αντίπαλες υπηρεσίες ροής μουσικής.