Spotify: Στον “χορό” των απολύσεων προσωπικού

Spotify κύμα απολύσεων, Spotify: Στον “χορό” των απολύσεων προσωπικού

To Spotify παρότι προσπάθησε να μην ακολουθήσει το κύμα απολύσεων των υπόλοιπων τεχνολογικών κολοσσών, τελικά δεν τα κατάφερε και θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η υπηρεσία streaming music μουσικής αντιμετωπίζει το φάσμα άμεσης μείωσης προσωπικού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι ξεκάθαρος ο αριθμός όσων πρόκειται να αποδεσμευθούν.

Τον Οκτώβριο, η Spotify απέλυσε τουλάχιστον 38 υπαλλήλους από τις μονάδες Gimlet και Parcast, που ειδικεύονται στα podcast. Τον περασμένο Ιούνιο, ο CEO της Spotify είχε αναφέρει στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία θα μείωνε κατά 25% τον ρυθμό προσλήψεων, όπως είχαν μεταδώσει τότε τα δίκτυα Bloomberg και CNBC.

Στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2022, η Spotify απασχολούσε 9.800 υπαλλήλους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα οποία είχε ανακοινώσει. Συνολικά άνω των 55.000 εργαζόμενοι σε εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου έχουν απολυθεί μέχρι στιγμής μέσα στο 2023, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Layoffs.fyi, μεταξύ αυτών 12.000 από τη μητρική της Google, Alphabet, 10.000 από τη Microsoft, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι αποχωρούν από την Intel.

Η Spotify, με έδρα τη Στοκχόλμη, πιέζεται από τις μεγάλες δαπάνες που πραγματοποίησε στον τομέα των podcasts τα τελευταία χρόνια, με τη δραστηριότητα να μην έχει καταφέρει ακόμη να παραγάγει κέρδη, επιβαρύνοντας τα περιθώρια.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Spotify

Spotify: Κυκλοφορεί μουσικά βίντεο σε συνδρομητές Premium σε 11 αγορές

Το Spotify ανακοίνωσε υποστήριξη για μουσικά βίντεο με περιορισμένο κατάλογο που είναι διαθέσιμος σε 11 αγορές.

Business Apple Spotify

Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την ΕΕ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά έναντι του Spotify

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε σήμερα στην Apple πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά σε αντίπαλες υπηρεσίες ροής μουσικής.

Software Spotify

Spotify: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

To Spotify ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και τα νούμερα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Business Spotify

Η Spotify ανακοινώνει απολύσεις 1.500 υπαλλήλων

Το Spotify γίνεται η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που απολύει υπαλλήλους ως μέτρο μείωσης του κόστους.