Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

starship spacex, Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας. Αυτό το προηγμένο διαστημικό όχημα, που έχει στόχο να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα και πέραν αυτού, εκτοξεύτηκε για τρίτη φορά σε δοκιμαστική πτήση, ελπίζοντας η SpaceX να ξεπεράσει τα προβλήματα των προηγούμενων αποτυχημένων αποπειρών που κατέληξαν σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις.

Η αρχική προσπάθεια της εταιρίας πραγματοποιήθηκε περίπου έναν χρόνο πριν, όπου το Starship δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του, αφού διαλύθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Η δεύτερη απογείωση είχε πιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα με την επιτυχή απογείωση και διαχωρισμό, αλλά τελικά οδηγήθηκε σε έκρηξη κατά την προσπάθεια προσγείωσης.

Ο Εlon Musk και η ομάδα του έχουν προβεί σε σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις για την τρίτη αυτή δοκιμαστική εκτόξευση, η οποία επισημαίνεται ως Integrated Flight Test 3 ή IFT3.

Η σημερινή πτήση του Starship παρουσιάζει μια ελαφρώς διαφορετική διαδρομή από τις δύο προηγούμενες δοκιμές, με προγραμματισμένη προσγείωση στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας, αντί για μια περιστροφή της Γης που θα τελείωνε κοντά στη Χαβάη. Αυτή η αλλαγή υπογραμμίζει την επιδίωξη της εταιρείας για πρόοδο και τη διαρκή βελτίωση των δοκιμαστικών της πτήσεων.

Λίγο αφότου το Starship επέστρεψε στην ατμόσφαιρα της Γης, οι υπεύθυνοι της SpaceX ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με το σύστημα και ο πύραυλος καταστράφηκε καθώς επέστρεφε στην ατμόσφαιρα της Γης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.