Δημιούργησε την δική σου Startup: Έχεις την ιδέα; Τόλμησε το!

Οι περισσότεροι νέοι σήμερα έχουν σαν όνειρο να βρούν μία εργασία η οποία θα τους αποφέρει τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Υπάρχουν και αυτοί που δουλεύουν εφτά ημέρες την εβδομάδα πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους για να εξελίξουν μία ιδέα.

Να την φέρουν στην αγορά να την δούν να μεγαλώνει και να αποφέρει κέρδος. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος και αυτό είναι το ωραίο και το συναρπαστικό.

Ναι σήμερα θα μιλήσουμε για αυτή την γενιά νέων επιχειρηματιών που ενάντια στο οικονομικό κλίμα εντός και εκτός της Ελλάδας ονειρεύονται και δημιουργούν. Πρόκειται για νέους επιχειρηματίες οι οποίοι συνήθως έχουν ιδέες τεχνολογικού προσανατολισμού. Όλα ξεκινούν από τον εντοπισμό του προβλήματος και στην συνέχεια την γέννηση της ιδέας που θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Start-up, Δημιούργησε την δική σου Startup: Έχεις την ιδέα; Τόλμησε το!

Πρόκειται για επιχειρήσεις που θα τις έχεις ακούσει με την ονομασία Startup. Είναι συνήθως μικρές ομάδες ατόμων οι οποίες έχουν κοινό πάθος για τη ιδέα που προσπαθούν να εξελίξουν. Χρειάζονται οικονομική ενίσχυση για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και την ιδέα τους και ευτυχώς τελευταία και στην Ελλάδα γίνονται αξιοσημείωτα βήματα στο κομμάτι αυτό.

Υπάρχουν οργανισμοί και στην Ελλάδα οι οποίοι έχουν ξεκινήσει προγράμματα τα οποία προσφέρουν εκπαίδευση σε όρους οικονομικών και λειτουργίας μίας επιχείρησης. Οι νέοι επιχειρηματίες μαθαίνουν τα στοιχεία που μετατρέπουν την ιδέα τους σε επιτυχία. Ακολουθεί η εύρεση χρηματοδότησης η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Υπάρχουν φορείς και οργανισμοί οι οποίοι προσφέρουν χρηματοδότηση και στην Ελλάδα.

Αυτός που θα επενδύσει σε μία ιδέα θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη ιδέα λύνει κάποιο πρόβλημα που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα ή το κάνει διαφορετικά και καλύτερα από τον ανταγωνισμό. Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες πρέπει τουλάχιστον στην αρχή να έχουν κάνει ένα πλάνο στο μυαλό τους για τον κατάλληλο τύπο πελατών τους αλλά και τον τρόπο που επιχείρηση τους θα αποφέρει κέρδη.

Σημαντικά στοιχεία επίσης για τον επενδυτή είναι η startup επιχείρηση να γνωρίζει πόσα χρήματα θα χρειαστεί για το ξεκίνημα και σε πόσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει να αποφέρει τα πρώτα κέρδη.

Από τα πρώτα βήματα του internet οι επιχειρηματίες ανακάλυψαν πως πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να τους προσφέρει τεράστια κέρδη με μικρά κόστη εισόδου διαφήμισης κτλ σε σχέση με τις άλλες μορφές αγοράς.

Το internet δίνει την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με υποψήφιους πελάτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με μία αναζήτηση στο internet μπορείς να βρείς όλες τις πληροφορίες για τα προγράμματα που τρέχουν και βοηθούν να εξελιχθούν οι startup εταιρείες αλλά και όλους τους διαθέσιμους τρόπους χρηματοδότησης.

Επίσης μία αναζήτηση σε ιστορίες νέων ανθρώπων και ομάδων που δημιούργησαν την επιχείρηση τους από μία ιδέα είναι ένα καλό ξεκίνημα για να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά από ότι έχεις μάθει μέχρι σήμερα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία καλή ιδέα και πάθος να την κάνεις πραγματικότητα!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Georgios

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία καλή ιδέα και πάθος να την κάνεις πραγματικότητα! Και γερο στομαχι για να τα βγαλεις περα με το ομορφο κρατος μας που θα ψαχνει συνεχεια να σου βαλει ενα μικρο η μεγαλο εμποδιο. Επισης σημαντικο ειναι τα χρηματα που θα χρειαστει να τα πολλαπλασιαζει × π. +φπα που θα τον πληρωσεις(τωρα που εχεις αναγκη την ρευστοτητα),ασχετα αν θα το παρεις πισω καποτε
Αλλα μην μασατε ορματε και ας χασετε και ενα χωραφακι στην χειροτερη περιπτωση,γιατι μπορει και να πετυχει η αλλιως θα ξερετε οτι εσεις προσπαθησατε

Νίκος Μπλαντζας

Καλημέρα Γιώργο συνήθως οι τεχνολογικές start-ups δεν ασχολούνται καθόλου με την αγορά της Ελλάδας λόγω μικρού μεγέθους και η χρηματοδότηση δεν έχει σχέση με δάνεια τραπεζών που έχεις σαν εικόνα στο μυαλό σου.Οποτε τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την εικόνα που περιγράφεις 😊

georgios

ευτυχως δεν ειναι πραγματα τα οποια τα εχω μονο στο μυαλο μου.και δεν το λεω για να αποθαρρυνω κανεναν,ισα ισα λεω αξιζει το ρισκο ακομα και αν δεν πετυχει.απλως η συσταση της εταιρειας γινεται εδω με οποια προβληματα εχει η γραφειοκρατεια μας-καπιταλ κοντρολ.τα δανεια απο τραπεζα απλως δεν υπαρχουν και ας λενε οτι βοηθανε νεες επιχειρησεις.καμια νεα επιχ δεν παιρνει δανειο(πιο ευκολα παιρνεις προσωπικο δανειο).για να παρεις χρηματοδοτηση απο επενδυτη(οχι εκμεταλευση) πρεπει να εχεις κατι στα χερια σου(μετα ξαφνικα θα σε παρακαλανε)
να πω και κατι ακομα,γιατι οι περισσοτεροι βιαζονται,συνηθως ολα θελουν το χρονο τους,πρεπει να εχουν επιμονη υπομονη αγαπη και δουλεια και θα ερθει και η ανταμοιβη

Νικος

Νίκο σίγουρα το ότι όλες οι start-up δεν ασχολούνται με την Ελληνική Αγορά, είναι απόλυτο, θα έλεγα ότι κάποιοι έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται, ωστόσο το περιβάλλον είναι εντελώς αφιλόξενο για οποιουδήποτε τύπο επιχείρησης με έδρα την Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να βγεί κάτι στην αγορά.

marios N.

Forky, incrediblue, transifex , taxibeat, efood, etable, bloode, monthlyflavors, είναι μερικές από τις ελληνικές startup με έδρα την Ελλάδα που πάνε σφαίρα. Παντού σε όλες τις χώρες υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.