Στόχος της Microsoft δεν είναι οι πωλήσεις του Xbox Series X

, Στόχος της Microsoft δεν είναι οι πωλήσεις του Xbox Series X

Με τη νέα γενιά να είναι μόλις λίγους μήνες μακριά μας, η Sony και η Microsoft ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν για ακόμα μία χρονιά η μία την άλλη, με όπλα τους τα PlayStation 5 και Xbox Series X αντίστοιχα. Όπως φαίνεται όμως, δεν είναι αυτή η στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει η Microsoft.

O Phil Spencer, το “αφεντικό” του Xbox, μιλώντας στη virtual εκπομπή Animal Talking, γνωστοποίησε τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον του gaming. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο στόχος της Microsoft δεν είναι να πωλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα Xbox Series X. Όπως εξηγεί ο ίδιος, αν ήταν αυτός ο στόχος της εταιρείας, δε θα κυκλοφορούσαν τα παιχνίδια και σε PC και Xbox One. Επίσης, δε θα υπήρχε ποτέ το xCloud, ώστε οι gamers να παίζουν όπου αυτοί επιθυμούν.

Όπως τόνισε ο Spencer, μπορεί αυτή να είναι η τακτική των Sony και Nintendo, αλλά όχι της Microsoft. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως η Microsoft θέλει να μετατρέψει το Xbox σε υπηρεσία και όχι να παραμείνει μία κονσόλα. Οι παίκτες μπορούν να παίζουν τα επερχόμενα παιχνίδια της εταιρείας σε PC, Xbox One, ακόμα και στο Android κινητό τους. Από την άλλη, αν κάποιος δεν έχει κάποια κονσόλα ή δυνατό PC και θέλει, μπορεί να αγοράσει το Xbox Series X, ώστε να είναι ξέγνοιαστος για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας ανάλυση πάνω στο θέμα. Η Microsoft έχασε την τωρινή γενιά κατά κράτος, κάτι που της έδειξε πως η πώληση απλά μίας δυνατής κονσόλας δεν είναι το παν. Αν όμως καταφέρει και κλείσει τους παίκτες σε μία συνδρομητική υπηρεσία, όπως το Game Pass, τότε θα μπορούσε μελλοντικά αυτό να φέρει και επιπλέον πωλήσεις. Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Ωχ ωχ κατάλαβα, να ετοιμαζόμαστε για 600 ευρώπουλα για το series x και κάνα 400αρι για το series s.
Ελπίζω το PS5 να είναι φθηνότερο αν και χλωμό.

GREG

Προφανώς και δεν στοχεύουν στα έσοδα από τις πωλήσεις του Xbox Series X. Θυμάμαι μια ζωή τα Xbox ήταν με συνδρομές και όλα τα Games ήταν άδεια από περιεχόμενο και γεμάτα με DLC-UpDate μόνο επί πληρωμή, (αυτό το Forza Motosport παίζει να είχε κοστίσει 300€ σε φίλο μου όπου πλήρωνε για να κατεβάζει πακέτα DLC με αυτοκίνητα) άρα μαθαίνουμε αυτό που ήδη όλοι υποψιαζόμασταν ή ξέραμε, ότι την Microsoft την ενδιαφέρει να πουλάει συνδρομές, και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι και το PlayStation ακολουθεί την τακτική του Xbox.

Αδιάφορο

Άμα η αρχική του τιμή είναι 600 ευρώ τότε σίγουρα δεν τους ενδιαφέρουν οι πωλήσεις γτ θα πάει άπατο. Με indie games δεν κάνεις προκοπή. Έκανα το λάθος κ αγόρασα μια φορά. Πλέον μόνο ps

John

Η μία εταιρεία κοιτάζει το μέλλον που είναι gaming που είναι παιχνίδια που έχουν μεγάλη διάρκεια (κυρίως multiplayer) όχι αποκλειστικά σε κονσόλα αλλά και σε φορητές συσκευές και PC η άλλη έχει μείνει στο παρελθόν που είναι παιχνίδια όπως το Ghost of Tsushima που στις 30 ώρες τα τελειώνεις και δεν ασχολείσαι ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.