Συνιδρυτής DeepMind: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι θεμελιωδώς ένα «εργαλείο αντικατάστασης της εργασίας»

deepmind AI, Συνιδρυτής DeepMind: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι θεμελιωδώς ένα «εργαλείο αντικατάστασης της εργασίας»

Ο ιδρυτής της DeepMind της Google Mustafa Suleyman παραχώρησε μια συνέντευξη μια συνέντευξη στο CNBC, όντας στο Νταβός της Ελβετίας για την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου η τεχνητή νοημοσύνη φέρεται να ήταν το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Suleyman εάν η τεχνητή νοημοσύνη «θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους στο χώρο εργασίας σε μεγάλο ποσοστό».

Η απάντηση του CEO της τεχνολογίας ήταν η εξής: «Νομίζω ότι μακροπρόθεσμα – για πολλές δεκαετίες – πρέπει να σκεφτούμε πολύ σκληρά για το πώς θα ενσωματώσουμε αυτά τα εργαλεία γιατί, αφημένα πλήρως στην αγορά… αυτά είναι βασικά εργαλεία που αντικαθιστούν την εργασία».

Αυτό είναι μια παραδοχή ότι η “αντικατάσταση της εργασίας” συμβαίνει πραγματικά. Οι κλάδοι της τεχνολογίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι απειλούνται πάρα πολύ από την τεχνητή νοημοσύνη, είδαν τεράστιες απολύσεις πέρυσι, ακριβώς καθώς η τεχνητή νοημοσύνη «έρχονταν στο διαδίκτυο». Μόνο τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, εταιρείες όπως η Google, η Amazon, το YouTube, η Salesforce και άλλες έχουν ανακοινώσει πιο επιθετικές απολύσεις που έχουν συνδεθεί ρητά με μεγαλύτερη ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επαγγελματίες ΑΙ θα γίνουν μια όλο και πιο περιζήτητη κατηγορία εργαζομένων, καθώς θα προσφέρουν την ευκαιρία να αναδιοργανώσουν τις εταιρικές δομές γύρω από την αυτοματοποίηση, καθιστώντας τους έτσι πιο «αποδοτικούς».

Για τις εταιρείες τα οφέλη είναι πολλά αφού δε χρειάζεται να πληρώσουν ένα πρόγραμμα λογισμικού, ούτε πρέπει να του παρέχουν οφέλη για την υγεία. Δεν θα αρρωστήσει, δεν θα πάρει άδεια εγκυμοσύνης ή μητρότητας, δεν θα δυσαρεστηθεί για τις συνθήκες εργασίας, δε θα ζητήσει αύξηση, ούτε θα κατέβει σε διαδήλωση.

Αυτό που πρέπει να γίνει λοιπόν, είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα προστατεύουν τους εργαζομένους και θα περιορίσουν τις απολύσεις και τις αλλαγές στην εργασία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Apple: Σκέφτεται την αγορά startup ΑΙ για την αναβάθμιση της προστασίας απορρήτου

Τόσο η Google όσο και η Apple θολώνουν πρόσωπα, πινακίδες κυκλοφορίας και άλλες δυνητικά προσωπικές πληροφορίες από τις εικόνες των χαρτών.

Smartphones AI featured Samsung

Samsung Galaxy S24: Επίσημα hands-on βίντεο αναλύουν τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης

Η Samsung παρουσίασε πολλές νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στη σκηνή του Galaxy Unpacked για την αποκάλυψη της σειράς Galaxy S24. 

Smartphones AI featured Samsung

Samsung Galaxy AI: Σε ποιες παλιότερες συσκευές θα έρθει

Η Samsung αποκάλυψε τη νέα της σειρά Galaxy S24, αποτελούμενη από το Galaxy S24, το Galaxy S24+ και το Galaxy S24 Ultra.

Software AI Google Samsung

Samsung Galaxy AI: Με υποστήριξη από το Google Cloud

Το Galaxy AI της Samsung είναι η υπηρεσία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που κάνει το ντεμπούτο της στη σειρά Galaxy S24.