Tech and the City: Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Tech and the City, Tech and the City: Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το «Tech and the City», μία ημερίδα που έχει ως στόχο να φέρει την Επιχειρηματικότητα και τις Startups πίσω στο Πανεπιστήμιο και να εμπνεύσει τους φοιτητές σε επιχειρηματική δράση.

Διοργανώνεται εξολοκλήρου από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ΑΤΕΙ, ενώ αποτελεί μια μεγάλη και συντονισμένη πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του χαρακτήρα και της διασύνδεσης που γίνεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν, λάβουν συμβουλές και να συνομιλήσουν με νέους Startuppers που κρύβονται πίσω από γνωστές ιστορίες επιτυχίας.

Tech and the City, Tech and the City: Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο πρώτο session, που αρχίζει στις 11:00 και τελειώνει στις 14:00 με τίτλο «From Student to Entrepreneur», οι φοιτητές θα ακούσουν τις ιστορίες των ομιλητών σχετικά με το «πώς κάποιοι συνομήλικοί τους ξεκίνησαν, πως μεγάλες εταιρείες σχηματίστηκαν και πώς μπορεί κάποιος να διαμορφώσει την ιδέα του / της».

Ο Founder και CEO της Apifon, Κωνσταντίνος Στρουμπάκης και η Co-Founder και CEO της Funkmartini για τις δυσκολίες που συνάντησαν στην πορεία του επιχειρείν και πως κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να κερδίσουν την αγορά.

Η Startup Rhoe Urban Technologies και το δίδυμο του TEDxUniversityofMacedonia θα μας διηγηθούν πως είναι να επιχειρείς ως φοιτητής.

Οι οργανισμοί OKThess και FOUND.ATION θα μας δώσουν μερικά στοιχεία και τα αίτια από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες διάφορων ομάδων και θα εξηγήσουν, πως στην πράξη μπορεί κάποιος να ξεκινήσει.

Στη συνέχεια, σε μία καινοτόμα συνεργασία πανεπιστημίου και Google και στο πλαίσιο του Tech and the City, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00-17:00 σεμινάριο Digital Marketing, της σειράς Grow Greek Tourism Online.

Αμέσως μετά, η keynote speaker Κατερίνα Πραματάρη και partner του Unifund θα αποκαλύψει ποια ομάδα είναι αυτή που κερδίζει χρηματοδότηση, ποια τη χάνει και ποια.

Στο τέλος της ημέρας Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτής και ειδική στα θέματα θα επιχειρήσει να μας φέρει αντιμέτωπους με την προοπτική της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και του Blockchain στο πως μπορεί η καθημερινότητά μας να αλλάξει με τη χρήσης αυτής της τεχνολογίας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.