Tech and the City: Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Tech and the City: Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το «Tech and the City», μία ημερίδα που έχει ως στόχο να φέρει την Επιχειρηματικότητα και τις Startups πίσω στο Πανεπιστήμιο και να εμπνεύσει τους φοιτητές σε επιχειρηματική δράση.

Διοργανώνεται εξολοκλήρου από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ΑΤΕΙ, ενώ αποτελεί μια μεγάλη και συντονισμένη πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του χαρακτήρα και της διασύνδεσης που γίνεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν, λάβουν συμβουλές και να συνομιλήσουν με νέους Startuppers που κρύβονται πίσω από γνωστές ιστορίες επιτυχίας.

To Techblog είναι υποστηρικτής του Tech and the City.

Tech and the City: Αυτή την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο πρώτο session, που αρχίζει στις 11:00 και τελειώνει στις 14:00 με τίτλο «From Student to Entrepreneur», οι φοιτητές θα ακούσουν τις ιστορίες των ομιλητών σχετικά με το «πώς κάποιοι συνομήλικοί τους ξεκίνησαν, πως μεγάλες εταιρείες σχηματίστηκαν και πώς μπορεί κάποιος να διαμορφώσει την ιδέα του / της».

Ο Founder και CEO της Apifon, Κωνσταντίνος Στρουμπάκης και η Co-Founder και CEO της Funkmartini για τις δυσκολίες που συνάντησαν στην πορεία του επιχειρείν και πως κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να κερδίσουν την αγορά.

Η Startup Rhoe Urban Technologies και το δίδυμο του TEDxUniversityofMacedonia θα μας διηγηθούν πως είναι να επιχειρείς ως φοιτητής.

Οι οργανισμοί OKThess και FOUND.ATION θα μας δώσουν μερικά στοιχεία και τα αίτια από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες διάφορων ομάδων και θα εξηγήσουν, πως στην πράξη μπορεί κάποιος να ξεκινήσει.

Στη συνέχεια, σε μία καινοτόμα συνεργασία πανεπιστημίου και Google και στο πλαίσιο του Tech and the City, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00-17:00 σεμινάριο Digital Marketing, της σειράς Grow Greek Tourism Online.

Αμέσως μετά, η keynote speaker Κατερίνα Πραματάρη και partner του Unifund θα αποκαλύψει ποια ομάδα είναι αυτή που κερδίζει χρηματοδότηση, ποια τη χάνει και ποια.

Στο τέλος της ημέρας Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτής και ειδική στα θέματα θα επιχειρήσει να μας φέρει αντιμέτωπους με την προοπτική της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και του Blockchain στο πως μπορεί η καθημερινότητά μας να αλλάξει με τη χρήσης αυτής της τεχνολογίας.

Για την παρακολούθηση της ημερίδας χρειάζεται εγγραφή εδώ (δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής). Οι συμμετέχοντες φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 600. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αλλά και ενημερώσεις σχετικά με τα workshops θα βρείτε εδώ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft

Microsoft: Έφτασε να βγάζει 167 εκ. δολάρια την ημέρα το 2021

Στη Microsoft δεν δικαιούνται να παραπονιούνται για την οικονομική πορεία της εταιρείας μέσα στο 2021, αφού είδαν τα κέρδη να σημειώνουν αύξηση 47%.

Business SpaceX NASA

H SpaceX θα πάει την αποστολή της NASA στην Ευρώπη του Δία

Η SpaceX κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τη NASA για την επερχόμενη αποστολή της στον δορυφόρο του Δία.

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.