Διαγωνισμός φωτογραφίας Techblog, Θέμα: Αυτοκίνητα

Στο Techblog αγαπάμε τα κινητά όπως αγαπάμε και τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν έτσι σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας και ζητάμε από εσάς τους φίλους τις τεχνολογίας να βάλετε όλη τη μαεστρία σας και να μας στείλετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας.

update: Αποτελέσματα. Οι φωτογραφίες που αναδείχθηκαν!

Το θέμα του πρώτου μας διαγωνισμού είναι “Αυτοκίνητα”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κινητό και application φωτογραφίας κατά τη λήψη. Δεν είναι απαραίτητο το κινητό σας να έχει την καλύτερη κάμερα, για εμάς περισσότερο θα παίξει ρόλο η αίσθηση της φωτογραφίας και όχι τόσο η ποιότητα της.

Δεν θα πρέπει να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία στον υπολογιστή. Οπως την τραβήξετε στο κινητό, στείλτε την απευθείας εδώ photo [at] techblog.gr ή αν δεν έχετε ίντερνετ στο κινητό, περάστε την στο υπολογιστή και στείλτε την από εκεί. Στο email να αναφέρετε το όνομά σας, την περιοχή σας και το μοντέλο του κινητού.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, τραβήξτε μπόλικες φωτογραφίες αλλά στείλτε μας μόνο μια, την καλύτερή σας. Δώρα δεν θα έχει αυτός ο διαγωνισμός (αν βρούμε σπόνσορα, θα αποκτήσει). Η καλύτερη φωτογραφία μαζί με τις τέσσερις υπόλοιπες καλύτερες συμμετοχές θα δημοσιευτούν εδώ στο Techblog.

Επεξεργάστηκε την 9 Μαρτίου 2012 20:07

Σχόλια

  • διευκρίνηση παρακαλώ,
    ok, όχι PC. Μικροδιορθώσεις ή ακόμα και παρεμβάσεις τύπου ρετρό, vignetting, κ.α. με τα app του κινητού επιτρέπονται ;

    :D

    • Παιδιά, αυστηροί κανόνες δεν έχουν θεσπιστεί. Μιας και είναι διαγωνισμός φωτογραφίας με το κινητό το καλύτερο θα ήταν να μην υπάρχει καμία παρεμβολή, μόνο η κάμερα του κινητού. Στο άρθρο αναφέρω για applications κατά τη λήψη. Δηλαδή να προστεθεί κάποιο εφέ κατά τη λήψη.

      Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να το παρατραβήξουμε και να τις περάσετε και ρετουσάρισμα ή επεξεργασία μετά, ακόμα και με applications μέσα από το κινητό. Αλλά αν θέλετε να το κάνετε είναι δική σας επιλογή.

      Εμένα να ξέρετε ότι μου αρέσουν, οι απλές, οι φυσικές φωτογραφίες που θα μου "μιλήσουν" και όχι οι εντυπωσιακές.

      Δεν είναι ανάγκη να τραβήξετε σήμερα τις φωτογραφίες και να αγχωθείτε για αυτές. Μπορείτε απλά τις επόμενες ημέρες να θυμάστε για τον διαγωνισμό και έτσι όπως περπατάτε έξω να δείτε ένα ωραίο κάδρο με αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα και να τραβήξτε με το κινητό σας.

  • Κωστα προς τι η επιλογη του σκαραβαιου στο αρθρο? Απλα ρωταω απο περιεργια, μη το παρεις στραβα.

    • Ήθελα απλά να συνοδέψω το άρθρο με μια φωτογραφία αυτοκινήτου και επέλεξα αυτή σαν πιο "universal". Θα συμμετάσχεις στο διαγωνισμό;

  • το σκεφτομαι, αν βγαλω καμια φωτο ετσι που να μου κανει κλικ (χωρις οποιαδηποτε επεξεργασια, γιατι γνωριζω και το Photoshop αρκετα αρκετα καλα) θα την στειλω. Ελπιζω να εχει πολλους συμμετεχοντες να δουμε πολλες φωτο, να κρινουμε, να κριθουμε, να γελασουμε, να εντυπωσιαστουμε, να να να.....

  • Πάρτε το SmartPhone σας και επισκεφθείτε τα εκθέματα κλασικών αυτοκινήτων που φιλοξενούνται στο 3ο Επίπεδο του εμπορικού κέντρου RIVER WEST από το Τεχνολογικό Μουσείο ΦΑΕΘΩΝ ,πιστευω ότι είναι μια καλή "φωτογραφική πρόταση" ;)
    (* Info about : RIVER WEST είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και κομβικά σημεία της πόλης – επί της Λεωφόρου Κηφισού και μεταξύ των οδών Πέτρου Ράλλη, Ιεράς Οδού και Θηβών - δίπλα από το κατάστημα ΙΚΕΑ!

    Map & more here : https://www.riverwest.gr/pos-tha-erthete.aspx )

    Alessio

  • Τι λέτε..? Θα σας άρεσε μια φωτογραφία του Nash Metropolitan του 1958, σε γαλάζιο και άσπρο χρώμα..!? Το είχε φέρει ο πατέρας μου πριν 2 δεκαετίες από την Αγγλία από μια χωματερή, σε δυο κομμάτια-λαμαρίνες και πριν λίγο καιρό το ολοκλήρωσε καθώς ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει "αυτοκίνητο" από τα δύο αυτά κομμάτια...Στην ουσία ήταν ο "σκελετός" του αμαξιού κομμένος στα 2...Είναι εκπληκτικό το αυτοκίνητο και στον κόσμο τα κομμάτια είναι ελάχιστα....(περίπου 150)

    Ελπίζω το Xperia Neo V μου, να τραβήξει μια καλή φωτογραφία..!

  • zac, διάβασε προσεκτικά το άρθρο!

    TechviewGr, όπως θες αρκεί να πάρεις μέρος ;)

    Γιώργος Τσ., ακούγεται καλό.

    Πάντως παιδιά οι φωτογραφίες που έχω λάβει μέχρι στιγμής δεν με έχουν συγκινήσει. Πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο. Να αγαπήσετε τον διαγωνισμό. Να έχει κάτι να πει η φωτογραφία σας, να έχει άποψη.

  • Αν βρω τρόπο να ενσωματώσω το smartphone μου με την φωτογραφική μου τότε η φωτογραφία θα πιάνετε ως φώτο από κινητό?

    αστειεύομαι εννοείτε (αν και δεν θα με χάλαγε :P)

    κρίμα πάντως που μόνο photos από κιν δέχονται :(

  • Παντως καλο ειναι να γινει ελεγχος στις λεπτομέρειες των φωτο αν είναι από κινητό γιατί με dslr βγαζεις τελείες φωτο αλλα εδω ειναι διαγωνισμός κινητου οποτε ας βγαλουμε ολοι με κινητο.θα βγαλω το χρεπακι μου που ειναι το αντίπαλο δεος του σκαθαριου απο πανω. :Ρ

  • Αν και ειναι συνεργείο τωρα το θυμήθηκα.Στελνω μια που εχω στο κινητο. Καλη ιδεα παντως και καλη,επιτυχία σε ολους.

  • Πιστευω οτι χανουμε την ουσια οπως λεει και ο Κωστας, μια απλη φωτογραφια να ειναι απο το κινητο μας καλο θα ειναι να ειναι καθαρη χωρις εφε ασχέτως μοντελου κινητου και να εχει πολυ φαντασια οχι πολλα mg pixels και πολυ σος για να γλιστράει... Δεν παμε για διεθνη διαγωνισμο!!

  • Χμμμμ αυτοκίνητα ε? Θα κοιτάξω αν έχω τραβήξει καμιά καλή και θα στείλω..
    Θα προτιμούσα διαγωνισμό πχ με αντικείμενο χειμωνιάτικο τοπίο ή κάτι τέτοιο, φωτο πχ που να έχει να κάνει με χειμώνα (μπορεί να είναι από ένα χιονισμένο μέρος μέχρι ένα τζάκι ή μια φωτο στο δρόμο με τρελή βροχή κλπ)!

  • Γιωργος Τς @ φοβερο αμαξι και απιστευτα σπανιο..αν βγαλεις καλη φωτο μπορει και να εισαι ο νικητης.. η φωτο μου θα ειναι πολυ κοντα σου χρονολογικα..

    • Νικητές είναι όλοι όσοι έστειλαν φωτογραφίες!
      Εγώ έχω καθυστερήσει να τις δημοσιέυσω. Θα γίνει με το καλό όταν επιστρέψω από Βαρκελώνη δηλαδή σε καμια εβδομάδα. :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.