Τι να περιμένουμε από το event της Apple τον Οκτώβριο

apple, Τι να περιμένουμε από το event της Apple τον Οκτώβριο

Η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14 και των νέων Apple Watch είναι πλέον παρελθόν. Τώρα κοιτάμε μπροστά για το επόμενο event της Apple τον Οκτώβριο, όπου θα δούμε τα νέα iPad και Mac. Kαι τα μοντέλα που πιθανότατα θα ανακοινωθούν είναι τα εξής:

iPad Pro με M2 Chip

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το τσιπ M2 και την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης MagSafe τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Τόσο τα μοντέλα 11 ιντσών όσο και 12,9 ιντσών του iPad Pro αναμένεται να ενημερωθούν, αλλά το μοντέλο 11 ιντσών πιθανότατα δεν θα διαθέτει οθόνη mini-LED.

Τα επόμενα μοντέλα iPad Pro θα έχουν παρόμοιο σχεδιασμό πλαισίου με τα τρέχοντα μοντέλα αλλά με “four-pin connectors” στα πάνω και κάτω άκρα, σύμφωνα με το ιαπωνικό ιστολόγιο Mac Otakara.

Η τελευταία ενημέρωση του iPad Pro πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021, με νέα χαρακτηριστικά όπως το τσιπ M1, μια θύρα Thunderbolt, υποστήριξη 5G για cellural models, οθόνη mini-LED στο μοντέλο 12,9 ιντσών και αναβαθμισμένη μπροστινή κάμερα 12 megapixel με υποστήριξη για τη λειτουργία Centre Stage της Apple.

iPad 10ης γενιάς

Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει ένα redesigned iPad τον Οκτώβριο με μεγαλύτερη οθόνη 10,5 ιντσών, θύρα USB-C και πλαίσιο με επίπεδα άκρα με πρόσοψη πίσω κάμερας. Άλλα φημολογούμενα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τσιπ A14 Bionic και υποστήριξη 5G.

Αν και αναμένεται να διατηρήσει ένα κουμπί αρχικής οθόνης Touch ID, οι φήμες υποδηλώνουν ότι η συσκευή δεν θα έχει πλέον υποδοχή ακουστικών.

Η Apple κυκλοφόρησε το iPad 9ης γενιάς τον Σεπτέμβριο του 2021, με οθόνη 10,2 ιντσών, τσιπ A13 Bionic, αναβαθμισμένη μπροστινή κάμερα 12 megapixel με υποστήριξη για τη λειτουργία Center Stage, True Tone και διπλάσιο βασικό αποθηκευτικό χώρο.

Περισσότερα Mac με τσιπ M2

Στα τέλη Αυγούστου, ο Gurman είπε ότι η Apple εργαζόταν σε μοντέλα Mac mini, MacBook Pro και Mac Pro που βασίζονται σε M2, προσθέτοντας ότι “είναι πιθανό να δούμε τουλάχιστον ένα ζευγάρι από αυτά τα μηχανήματα σε περίπου δύο μήνες από τώρα”. Ωστόσο, είναι πιθανό ορισμένοι από αυτούς τους Mac να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος ή τον επόμενο χρόνο.

Mac mini με τσιπ M2 και M2 Pro

Η Apple κυκλοφόρησε το Mac mini με τσιπ M1 ως ένα από τα τρία πρώτα Apple silicon Mac της τον Νοέμβριο του 2020. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, μια νέα έκδοση του Mac mini με τσιπ M2 είναι στον ορίζοντα, σύμφωνα με τον Gurman.

MacBook Pro με τσιπ M2 Pro και M2 Max

Τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών επόμενης γενιάς της Apple με τσιπ M2 Pro και M2 Max βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και δοκιμών και έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν  αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Gurman. Ως συνήθως τα τελευταία χρόνια, ο αναλυτής είπε ότι το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να καθυστερήσει λόγω διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας ή άλλων παραγόντων.

Mac Pro με τσιπ M2 Ultra και “M2 Extreme”.

Μετά την ανακοίνωση του Mac Studio στην εκδήλωσή του τον Μάρτιο του 2022, η Apple πείραξε ότι μια έκδοση Apple silicon του tower Mac Pro θα ερχόταν αργότερα.

Το 2020, η Apple είπε ότι η μετάβασή της από επεξεργαστές Intel σε τσιπ σιλικόνης Apple στη σειρά Mac θα χρειαζόταν περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, επομένως το νέο Mac Pro αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Το νέο Mac Pro θα είναι εξοπλισμένο με τσιπ «M2 Ultra» και «M2 Extreme», σύμφωνα με τον Gurman. Είναι πιθανό να είναι μικρότερο λόγω της μετάβασης στο πυρίτιο της Apple, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα έχει σημαντικές αλλαγές σχεδιασμού σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο που βασίζεται στην Intel και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019.

Το νέο Mac Pro θα γινόταν ο ταχύτερος Mac όλων των εποχών, απογειώνοντας το Mac Studio με το τσιπ M1 Ultra.

Apple TV με τσιπ A14;

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα Apple TV το δεύτερο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo. Ένα νέο project περιλαμβάνει τσιπ A14 και 4 GB μνήμης RAM, σύμφωνα με τον Gurman, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό το μοντέλο είναι το ίδιο που αναφέρθηκε ο Kuo. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι εσωτερικές αναβαθμίσεις θα οδηγούσαν σε ταχύτερη απόδοση σε σύγκριση με το τρέχον Apple TV 4K, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τσιπ A12 και 3 GB RAM.

Ημερομηνίες κυκλοφορίας iPadOS 16 και macOS Ventura

Η Apple λέει ότι το iPadOS 16 και το macOS Ventura θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο και οι ακριβείς ημερομηνίες κυκλοφορίας πιθανότατα θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.