TikTok: Τέλος στις ΗΠΑ αν δεν πωληθεί το κινεζικό μερίδιο;

tiktok, TikTok: Τέλος στις ΗΠΑ αν δεν πωληθεί το κινεζικό μερίδιο;

Η κυβέρνηση Biden φέρεται να απαιτεί από τους Κινέζους ιδιοκτήτες του TikTok, ByteDance, να πουλήσουν τα μερίδιά τους στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο σύντομης μορφής, διαφορετικά αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανή απαγόρευση από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, την παραπάνω απαίτηση φέρεται να έχει η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, μια ομοσπονδιακή ομάδα εργασίας πολλών υπηρεσιών που επιβλέπει τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας στις διασυνοριακές επενδύσεις.

Κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στην πλατφόρμα, η οποία ελέγχεται εδώ και χρόνια από τις ρυθμιστικές αρχές. Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση Biden διέταξε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αφαιρέσουν το TikTok από τις κυβερνητικές συσκευές και δεκάδες κυβερνήσεις των πολιτειών ακολούθησαν.

Παράλληλα, το TikTok πρόκειται να απαγορευτεί σε τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και δημόσιους υπαλλήλους, μετά από έλεγχο του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή από κυβερνητικά τηλέφωνα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.

Software TikTok

Το TikTok βελτιώνει το mobile app του για foldable και tablet

To ΤikTok ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής για τις μεγαλύτερες mobile συσκευές, όπως είναι τα foldable και τα tablet.

Internet TikTok

TikTok: Νέα λειτουργία για εύκολη αποθήκευση τραγουδιών σε Apple Music, Spotify και Amazon Music

Το TikTok παρουσίασε τη νέα του λειτουργία «Add to Music App» με υποστήριξη για Apple Music, Spotify και Amazon Music.