Tim Cook: Γιατί επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της BMW;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται οι φήμες ότι η Apple θέλει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως η επίσκεψη του CEO Tim Cook, στις εγκαταστάσεις της BMW κάνει το ενδεχόμενο πιο πιθανό. Σύμφωνα με το Reuters, ο Cook επισκέφθηκε τα γραφεία της MBW στην Γερμανία και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ηλεκτρικό BMW i3.

Οι ίδιες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι ο Tim Cook ενδιαφέρθηκε για την διαδικασία παραγωγής των κομματιών του i3 από ανθρακονήματα. Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η Apple θέλει να έχει το i3 ως βάση για το δικό της ηλεκτρικό Apple car. Ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ότι έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα στην Apple που ασχολείται με το συγκεκριμένο project.

Παρά την συνάντηση της Apple με τον Γερμανό κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων, αναφέρεται ότι δεν έκλεισε κάποια συμφωνία μεταξύ τους, αλλά η Apple λέγεται ότι θέλει να εξερευνήσει μόνη της τον συγκεκριμένο τομέα χωρίς να δώσει την κατασκευή σε άλλη εταιρεία.

Προς το παρόν αυτές είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα εν καιρώ, και κυρίως να δούμε τι θα καταφέρει να φτιάξει η Apple.

Διαβάστε επίσης: BMW: Ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνεργασίας για το Apple Car

Tim Cook: Γιατί επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της BMW;, Tim Cook: Γιατί επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της BMW;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

…Και τελικά αγόρασε μια μπέμπα!

Λευτέρης

Μία είσοδος στην αυτοκινητοβιομηχανία σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον.

Μπορεί να κυριαρχήσει σε αυτόν το τομέα, πιστεύω έχει την ικανότητα.

Max91

Γιατι δεν φτιαχνει και ψωμι που να επεκταθει σε πολλους τομεις? ψωμι σε σχημα apple θα πουλουσε 😉

silentb0b

Φαντασου μονονα σου περιέγραφε ο Ive πως το ζυμωσε με τα χεράκια του και πως θα λιώνει στο στομα σου και πες μου οτι δε θα το αγοραζες.
Παντως αν κανει για τα αυτοκίνητα οτι εκανε για τα κινητα με το πρωτο iphone θα ζήσουμε μεγαλες στιγμές.

Δημήτρης

Παιδια πειτε στην Apple να μαθει να φτιαχνει κινητα και να αφησει τα αυτοκινητα γιατι αν φτιάξει αυτοκινητα οπως τα κινητα της μας βλέπω ολους να κυκλοφορουμε με τα ποδια……

Βαγγος

Ξεκινωντας να πω δεν Ειμαι φαν καμιας εταιριας Ειμαι υπερ της αναπτυξης της τεχνολογιας και αν.η apple πιστευει πως εχει να προσφερει σε αυτον το χωρο κατι που θα μας εμπλουτισει τις υπαρχουσες γνωσεις το υποστηριζω!τωρα ομως @λευτερη πχ λες-Μπορεί να κυριαρχήσει σε αυτόν το τομέα, πιστεύω έχει την ικανότητα-ικανοτητα σε τι??στα κινητα?ισως…αλλα αφου δεν εχει ξαναασχοληθει με αυτοκινητα θα μας δειξει η ιδια αν εχει τεχνογνωσια και σ αυτον τον τομεα….

Λευτέρης

@βαγγος Μπορεί να μην έχει ξανασχοληθεί με την αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ούτε με τα ρολόγια είχε ασχοληθεί αλλα έφτιαξε το καλύτερο smartwatch που υπάρχει προς το παρών, με απίστευτο build quality (στο λέω επειδή έχω το Apple watch με μεταλλικό μπρασελέ και ειναι πανέμορφο).

Όσο για την ικανότητα που είπα σε προηγούμενο σχόλιο ότι έχει, εννοούσα πως έχει αρκετά λεφτά για να κάνει research και μιας και ειναι γνωστό brand θα προσελκύσει επιστήμονες.

Παύλος

αν το συνδυάσουμε και με άλλο άρθρο του techblog,και προκύψει βέβαια συμφωνία … το icar θα τρέχει HERE maps …! Το άλλο θέμα είναι ότι θα τσιμπήσουν το δόλωμα οι σκυλοφαγοι και θα γεμίσει η παραλιακή Samsung κουβάδες

Βαγγος

@Λευτερης ναι περιμενα να αναφερεις αυτο με τα ρολογια εννοεις smartwatches γιατι εχουν μεγαλη διαφορα με τα κανονικα.Οσο για το αν ειναι καλυτερο αυτο μαλλον ειναι δικια σ αποψη αν κρινουμε κι απ τις πωλησεις δηλδ…

Ekimolaos

@silentb0b
Θα ήταν ωραίο να κάνει παρόμοιο μπαμ που έκανε στα smartphones και στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά δύσκολο. Δυστυχώς ο Jobs έχει πεθάνει… Και δεν ξέρω αν ούτε καν αυτός θα μπορούσε να κάνει τέτοιο μπαμ εκεί. Θα δείξει τι θα μπορέσει να καταφέρει ο Cook (ή τι δεν θα μπορέσει).

Vai

Icar χωρις ραδιοφωνο, χωρις πορτ μπαγκαζ (επεκταση χωρου), συνδεσιμοτητα μονο με προιοντα της apple και τεχνικα χαρακτηριστικα 10ετιας? Φυσικα οτι εχουν ολα τα αυτοκινητα τωρα η Apple θα τα δινει με το σταγονομετρο σε μελλοντικα μοντελα icar και θα τα παρουσιαζει ως καινοτομιες.
Ροδες θα εχει η δεν ειναι απαραιτητες τωρα και θα τις δωσει σε μελλοντικη αναβαθμιση?

Βαγγος

@Vai εκλαψα αχχαχ να σαι καλα οπως και να χει θα συμφωνησω με τον φιλο @ekimolaos γιατι οντως μετα τον jobs το χαος…ο ανθρωπος εκανε καινοτομιες και θαυματα αλλα μετα απ αυτον….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.