Το Instagram υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί την κάμερα μόνο όταν θέλουν οι χρήστες

0

Με τη beta του iOS 14 να γίνεται ευρέως διαθέσιμη, αρκετοί χρήστες ξεκίνησαν να βλέπουν πως πολλές εφαρμογές έχουν πρόσβαση στο πρόχειρο τους χωρίς καν να το γνωρίζουν. Όμως, ακόμα πιο σημαντική ανακάλυψη ήταν η χρήση της κάμερας από την εφαρμογή Instagram, η οποία συνέχιζε να έχει ενεργή την κάμερα ακόμα και όταν οι χρήστες απλά έβλεπαν το feed τους.

Το νέο σύστημα ασφαλείας του iOS 14 ειδοποιεί τους χρήστες για οποιαδήποτε χρήση στοιχείων του χρήστη από τις εφαρμογές, με τις περισσότερες εταιρείες ήδη να αναιρούν τα εν λόγω χαρακτηριστικά. Το Instagram όμως υποστηρίζει πως δε χρησιμοποιεί την κάμερα των χρηστών, παρά μόνο όταν όντως θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν. Σύμφωνα με το Instagram, οι προαναφερθείσες ειδοποιήσεις του λειτουργικού είναι απλά ένα bug.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα TheVerge, εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε:

Έχουμε πρόσβαση στην κάμερα σας μόνο όταν μας το πείτε – για παράδειγμα, όταν σύρετε από τη ροή στην κάμερα. Εντοπίσαμε και επιδιορθώνουμε ένα σφάλμα στο iOS 14 Beta, το οποίο υποδηλώνει λανθασμένα ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα ακόμα και όταν δε γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε πρόσβαση στην κάμερα σας σε καμία περίπτωση και δεν καταγράφεται κανένα περιεχόμενο.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα