Business

Το iPhone X αποτελεί το 35% των εσόδων από πωλήσεις smartphone παγκοσμίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint Research, το 35% των εσόδων στην αγορά των smartphone σε παγκόσμια κλίμακα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, προέρχονται από τις πωλήσεις του iPhone X, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να είναι πενταπλάσια από αυτά που είχαν οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής Android smartphone.

Συνειδητοποιούμε το μέγεθος του κατορθώματος αυτού για το iPhone X, με το ότι η συσκευή ήταν διαθέσιμη προς πώληση μόνο τους δύο τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους και το καταναλωτικό κοινό να στρέφει την προσοχή του επάνω στο συγκεκριμένο iPhone, το οποίο τόσο αναφορικά στο κομμάτι των πωλήσεων αλλά και η τιμή στην οποία πωλείται, έφερε σαν αποτέλεσμα το ποσοστό αυτό στα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Στις υπόλοιπες θέσεις θα βρούμε τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 και iPhone 7 Plus ενώ η λίστα με τα 10 κορυφαία μοντέλα συμπληρώνεται με τα iPhone 6, 6s και SE και την Apple να γίνεται η πιο επικερδής με το 85% των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 να προέρχονται από τα iPhone. Όσον αφορά τους ανταγωνιστές της Apple, η Samsung αποτέλεσε το 5.6% των εσόδων από πωλήσεις smartphone για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, με τα Galaxy Note 8 και Galaxy S8+ να έχουν ποσοστό 3.9% και 1.7% αντίστοιχα.

Την ώρα που τα έσοδα από τις πωλήσεις smartphone σε παγκόσμια κλίμακα μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο τελευταίο τρίμηνο του 2016, τα έσοδα της Apple αυξάνονται κατά 1% χρόνο με το χρόνο. Επίσης, το iPhone X δημιούργησε το 21% των εσόδων και το 35% του κέρδους της βιομηχανίας των smartphone, ενώ το ότι στην πρώτη δεκάδα των smartphone βρίσκονται iPhone που βρίσκονται στην αγορά τρία χρόνια, φανερώνει το πόσο ο κόσμος τα προτιμά σε σύγκριση με ανταγωνιστικές συσκευές που κυκλοφόρησαν το 2017, μιας και τα οικονομικά στοιχεία αφορούν το προηγούμενο έτος.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Απριλίου 2018 15:16

Σχόλια

  • Να βλέπαμε και την ετήσια βάση... έτσι για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη... στο ποιος μαζεύει το μαρούλι...

  • Αυτή είναι εταιρία όχι τα Κινεζάκια που τα δίνουν όλα τζάμπα. Αν δίνεις αξία στο προϊόν σου τότε δίνεις αξία και στις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπει κανείς έτσι.

  • Profit είναι τα έσοδα ή μήπως τα κέρδη; Γιατί προφανώς δεν είναι το ίδιο...

  • Οσοι περιμεναν οτι δεν θα πανε καλα στις πωλησεις ειναι ανιδεοι σχετικα με την πελατεια της Apple: δεν τους ενδιαφερει που, ενω δινεις τα περισσοτερα χρηματα, δεν εχεις την καλυτερη καμερα, οθονη, μπαταρια, ήχο ή εχεις βασικες ελλειψεις οπως η θυρα ακουστικων. Αρκει που θα κρατανε το καινουριο iPhone.

  • Η αγαπημένη μας Apple αγαπάει σε ότι κάνει για να γίνει η αγαπημένη μας συσκευή μία και μοναδική και πάντα με αγάπη. Αυτό δείχνουν οι πωλήσεις ότι ξεπερνάει όλα τα εμπόδια για να ξεχωρίζει και να μας χαρίζει αυτό το κάτι που γίνεται μοναδικό με ευχάριστο τρόπο για εμάς.

  • ελα, το essential λεμε αντεγραψαν και βαλαν σε μια νυχτα ολοι notch... 😂

  • εγω μια φορα στην τηλεοραση το εχω δει παντως , το ειχε μια ντιβα ταχα μου χαχαχα

  • Μη χαίρεστε πολλοί για αυτό το αποτέλεσμα. Λέει για κέρδη όχι για πωλήσεις. Είναι λογικό όταν το Χ κοστολογήθηκε στα 1100-1300 και μόνο το note ήταν σε ανάλογες τιμες ανα τον κόσμο να έκανε τρέλα κέρδη, δε σήμαινει απαραίτητα ότι τα πήγε εξαιρετικά στις πωλήσεις. Απλά κάθε μοντέλο κόστιζε στην εταιρία το 1/3 και λιγότερο από ότι πουλιόταν κι έτσι της έφερε αυτόματα και πολλά κέρδη.

  • Αρθράκια για να μπαίνει ο ΑΝΔΡΕΑΣ να κάνει πλάκα με τα I-Sheeps που πανηγυρίζουν.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.