Το net worth του Zuckerberg μειώθηκε κατά 70 δισ. δολάρια φέτος

mark zuckerberg, Το net worth του Zuckerberg μειώθηκε κατά 70 δισ. δολάρια φέτος

Αυτή σίγουρα δεν ήταν μια καλή χρονιά για τα οικονομικά του Mark Zuckerberg. H λειτουργία App Tracking Transparency της Apple, η οποία επιτρέπει στους χρήστες iPhone να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση με σκοπό τη λήψη εξατομικευμένων διαφημίσεων, αναμένεται να κοστίσει στο Facebook 10 δισ. δολάρια σε έσοδα φέτος. Aυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να απορρίψουν τη μετοχή της Meta.

Από την αρχή του έτους, η μετοχή της Meta έχει υποχωρήσει 61,7% πέφτοντας από 338 $ στην τιμή των 129,82 $ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Αυτή η πτώση κόστισε στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Mark Zuckerberg, το 70% της καθαρής του αξίας.

Πιο συγκεκριμένα, η καθαρή περιουσία του μειώθηκε από 125 δισ. δολάρια σε 55,3 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους.

Η Meta ανέφερε 27,71 δισ. δολάρια σε έσοδα τρίτου τριμήνου, τα οποία ήταν μείωση 4% από τα 29,01 δισ. δολάρια που είχε εισπράξει η εταιρεία την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, ξεπέρασε την εκτίμηση των 27,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έκαναν οι αναλυτές της Wall Street. Το λειτουργικό περιθώριο, το ποσοστό του κέρδους που απομένει μετά την αφαίρεση του κόστους, μειώθηκε στο 20% από 36% ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά έσοδα δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα, μειώθηκαν κατά 52% από 9,19 δισ. δολάρια πέρυσι κατά το τρίτο τρίμηνο σε 4,40 δισ. δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα κέρδη ανά μετοχή κατά το τρίμηνο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους μειώθηκαν κατά 49% στα 1,64 $ από τα 3,22 $ Meta που αναφέρθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η Wall Street προέβλεψε ότι η Meta θα ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 1,89 $. Αυτό το έλλειμμα 25 σεντς ανά μετοχή ήταν μέρος της αιτίας της τεράστιας πτώσης της μετοχής.

Άλλα προβλήματα περιελάμβαναν την αναφορά της Meta κατά μέσο όρο εσόδων ανά χρήστη 9,41 $, λιγότερο από τα 9,83 $ που αναζητούσε η Wall Street. Ο αριθμός των Ημερήσιων Ενεργών Χρηστών (DAU) πληρούσε τις εκτιμήσεις για 1,98 δισ. άτομα κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ στα 2,96 δισ. ο αριθμός των Μηνιαίων Ενεργών Χρηστών ξεπέρασε τις προβλέψεις των 2,94 δισ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.