Το Twitter φέρεται να απέλυσε χιλιάδες συμβασιούχους χωρίς προειδοποίηση

twitter, Το Twitter φέρεται να απέλυσε χιλιάδες συμβασιούχους χωρίς προειδοποίηση

O Elon Musk, μετά την απόκτηση του Twitter, ξεκίνησε απολύοντας το 50% του προσωπικού του και τώρα φέρεται να έχει στρέψει την προσοχή του στους συμβασιούχους εργαζομένους της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τον Casey Newton της Platformer, οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι ανέρχονται σε περίπου 4.400 ως 5.500. Όπως ανέφεραν στο Platformer, αλλά και από το Axios και το CNBC, δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση σε όσους έχασαν τη δουλειά τους μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πολλοί έμαθαν ότι είναι άνεργοι αφού έχασαν απότομα την πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα του Twitter.

Αυτές οι μαζικές απολύσεις αφορούν τόσο σε υπαλλήλους που εδρεύουν στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι εργάζονται στον τομέα της διαχείρισης περιεχομένου, των ακινήτων, του μάρκετινγκ, του engineering και άλλων τμημάτων.

Μάλιστα, το Twitter φέρεται να μην ενημέρωσε ούτε τους διευθυντές για αυτές τις περικοπές, οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν ότι οι συνάδελφοί τους είχαν απολυθεί παρά μόνο αφού είδαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν απενεργοποιηθεί στο σύστημα του Twitter.

Θυμίζουμε πως ο Musk προειδοποίησε τους υπαλλήλους να προετοιμαστούν γιατί έρχονται “δύσκολες εποχές” και πως μια χρεοκοπία “δεν αποκλείεται”.

Η εταιρεία δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα αφού πλέον δεν διαθέτει τμήμα επικοινωνίας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.