Toshiba, Fujitsu, Vaio: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγορά των PC;

Μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ. δολαρίων που οδήγησε σε παραίτηση του CEO της Toshiba και πολλών μελών του συμβουλίου, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω δομικών αλλαγών. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι πουλά το τμήμα αισθητήρων καμερών στην Sony, η οποία έδωσε 155 εκατ. δολάρια και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή.

Οι νέες πληροφορίες λένε ότι σειρά παίρνει το τμήμα PC της Toshiba, το οποίο η εταιρεία ευελπιστεί να διαχωρίσει και βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές για να εξεταστεί η πιθανότητα συγχώνευσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η Toshiba συζητά με την Vaio (που πουλήθηκε το 2014 από τη Sony) και την Fujitsu (που ακούστηκε ότι το 2016 θα διαχωρίσει και αυτή το δικό της τμήμα PC). Οι τρεις τους συζητούν το πιθανό ενδεχόμενο να κλείσουν κάποιο deal.

Αναφέρεται ότι η Vaio θα είναι η μόνη εταιρεία που θα απομείνει, αν κλείσει το deal. Toshiba και Fujitsu θα μεταφέρουν τη λειτουργία, τον εξοπλισμό και τους υπαλλήλους τους, υπό το brand της Vaio. Η εταιρεία που θα προκύψει θα ελέγχει το 30% της ιαπωνικής αγοράς PC, κάνοντάς τη την μεγαλύτερη εταιρεία στο συγκεκριμένο κομμάτι, ξεπερνώντας τη NEC Lenovo.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Vaio χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως εικασίες, όμως η Fujitsu άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο λέγοντας ότι εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Εμείς, να πούμε ότι προς το παρόν δεν θεωρείται τίποτα βέβαιο, αλλά ούτε και απίθανο.

Διαβάστε επίσης: Τoshiba: Ηχηρή παραίτηση του CEO μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ.

toshiba vaio fujitsu, Toshiba, Fujitsu, Vaio: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγορά των PC;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dionisis

Πολυ καλη κινηση για τους καταναλωτες αν γινει

One

Μακάρι να παει καλα το εγχείρημα γιατι μονο αυτές οι εταιρείες μπορουν να βγάλουν ελαφριά και χρηστικά windows tablet & laptop.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.