Η TSMC θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei

Huawei, Η TSMC θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei

Μπορεί η ARM να αποφάσισε να σταματήσει την συνεργασία της με την Huawei μετά τον αποκλεισμό που αποφάσισε ο Τραμπ στην Αμερική, η TSMC όμως δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο.

Μέχρι τώρα η θυγατρική της Huawei, HiSilicon κατασκεύαζε τα chipset και τα modem της στα εργαστήρια της TSMC και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει. Ένας εκπρόσωπος της TSMC δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.

Η Huawei δέχθηκε ένα πλήγμα από την ARM αφού τα σχέδια ήταν δικά της τόσο για τους CPU ( Cortex ) όσο και για τις GPU ( Mali ). Ωστόσο, μάλλον η HiSilicon θα είναι σε θέση να παράγει μόνη της τα τρέχοντα μοντέλα αλλά και το επόμενο chipset.

Σύμφωνα με το BBC, ο Kirin 985 δεν θα επηρεαστεί από τον αποκλεισμό του Κινεζικού κολοσσού.

Τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε και το πρώτο 5G chip που θα χρησιμοποιούσε η Huawei στα base stations. Ωστόσο, το Tiangan όπως ονομάζεται περιλαμβάνει σχέδια της ARM οπότε η εταιρεία κινδυνεύει να χάσει όλους τους παρόχους τηλεφωνίας που θα προμηθεύονταν τα chip για την δημιουργία του 5G δικτύου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.