Διακόπτεται η συνεργασία της Huawei με την ARM μετά από το ban στην Αμερική

Huawei, Διακόπτεται η συνεργασία της Huawei με την ARM μετά από το ban στην Αμερική

Καταστροφικά αποτελέσματα φαίνεται πως έχει το ban που δέχθηκε η Huawei από την Αμερικάνικη αγορά αφού ολοένα και περισσότερες εταιρείες αποφαζίσουν να διακόψουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία.

Η Google ανακοίνωσε ότι τα smartphones της Huawei θα συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες του Android, Google Play και Google Play Protect ενώ παράλληλα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Η ARM η οποία κατασκευάζει chip έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της να σταματήσουν όλες τις ενεργές συμβάσεις, τα δικαιώματα στήριξης καθώς και όλες τις εκκρεμείς δεσμεύσεις με την Huawei.

Η ARM από την πλευρά της δήλωσε επίσημα ότι συμμορφώνεται με όλους τους τελευταίους κανόνες που έχει θέση η κυβέρνηση της Αμερικής.

Η ARM αποτελεί βάση για τα περισσότερο mobile chipset και η χωρίς την βοήθεια της η Huawei θα είχε καταφέρει να δημιουργήσει τα δικά της chip.

Η Huawei αντέδρασε επίσημα για τον αποκλεισμό της από το Android υποστηρίζοντας ότι έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του λογισμικού.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosman

de mou peftei logos mono aftou pou plirwnei. alla otan kaneis copy paste to google translate μην περιμένεις και βάθη εκτίμησης

Παναγιώτης

Χαζοάγγλοι τι περιμένεις.

Darth

οπως ειπα και πριν χεζονται ολοι μπροστα στον τραμπ οτι κανει αυτος το ιδιο κανουν ασχετος που εχουν επηλογη (στην περιπτοση της arm) να μην κανουν απλα να γλυψουν (Αφου χεστουν πρωτα)

alekos799

*όλες τις ενεργές συμβάσεις….εξαιτίας της “τεχνολογίας Αμερικάνικης προέλευσης” του σχεδιασμου ARM.

Xωρίς αυτό δεν γίνεται κατανοητό γιατί μία βρετανική εταιρία διακόπτει την συνεργασία της λόγο ενός διατάγματος για Αμερικάνικες εταιρίες.

Darth

διάβασα wiki διάβασα μερικα αρθρα δεν λει πουθενά οτι arm ειναι αμερικάνικη… ετσι το μόνο λογικό που σκέφτομαι είναι γλύψιμο του τραμπ

alekos799

Δεν είπα ότι είναι Αμερικάνικη.Μιλάω για την μετάφραση της πηγής του άρθρου. Εννοεί ότι ο σχεδιασμός arm γίνεται για πολλούς επεξεργαστές στην Αμερική και ας είναι βρετανική εταιρία. Για αυτό αυτή η ανακοίνωση της εταιρίας.

Το είπα για το άτομο που μετέφρασε το άρθρο ότι είναι ημιτελής η μετάφραση και εξαιτίας αυτού δεν γίνεται κατανοητό το άρθρο.

Nolyc

Δε διάβασες καλά στη wiki:

The company has offices and design centres across the world, including San Jose, California, Austin, Texas, Chandler, Arizona and Bellevue, Washington in the United States;[73] Bangalore and Noida in India;[74] Trondheim in Norway;[75] Lund in Sweden;[75] Sophia Antipolis in France;[75] Grasbrunn in Germany;[75] Budapest in Hungary;[75] Sentjernej in Slovenia;[75] Yokohama in Japan;[74] China,[74] Taiwan.[74]

Pantelis

Λόγια λόγια αλλά όταν η Κίνα πει τέλος τα iPhone στη Κίνα και τα εργοστάσια σταματήσουν τη κατασκευή τους και ένα iPhone θα έχει 2500€ από 3η θέση που είναι τώρα θα πάει να κανει παρέα στην HTC, LG κλπ!πολλά δις έχει από την Κίνα η Αμερική μόνο από τα iPhone δε βάζω καν τα άλλα αμερικανικά προιοντα!!
Έτσι κ αλλιώς βγάζει νέο λειτουργικό η Huawei απ ότι είδα οπότε δε συμφαιρει και τη Google να χάσει τη Huawei με αφαίρεσα Gapps κλπ!
Θα πάρει μικρό μερίδιο η Αμερική από τις πωλήσεις της Huawei και τέλος καλό όλα καλά!

Darth

αν σταματήσουν κίνα θα πάνε ινδια αν σταματήσουν ινδια θα πάνε vietnam αν σταματήσουν vietnam θα πανε τουρκια…….. επιλογές υπάρχουν πάντα λιγο κοπο και λίγο χρήμα θα δώσουν απλα

οσο για την huawei εχει διακοπεί και συνεργασία με arm ετσι λουκέτο και στο hardware… (ούτε cpu θα μπορεί να βγαλει)

Pantelis

Σωστό και αυτό αλλά σκέψου και τη Google αν σταματήσει τη συνεργασία με τη hua πόσα δις θα χάσει και από κει!
Λογικά θα τα βρούνε στο τέλος

dark_master

Νομιζω οτι δεν ισχυει αυτο που λες. Αν χασει η Apple και η καθε Apple θα χασει και η Κίνα. Υπάρχει η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ, η Ταϊβάν και η τουρκια με φτηνα εργατικα που μπορουν να πανε οι εταιριες.
Επισης δεν ειδα πουθενα να αποκλείονται αλλες εταιρίες εκ Κίνας παρα μονο η Huawei.
Το πληγμα δεν ειναι το λειτουργικό. Χωρις αδειοδότηση απο την Arm πρεπει να σχεδιασουν νεους επεξεργαστες που να βασιζονται σε αλλη αρχιτεκτονική και να είναι το ιδιο αποδοτικοί. Αυτο θελει χρονια για να σχεδιαστει και να βγει στην αγορα.
Επισης μη ξεχνας οτι η Apple κατεχει μεριδιο μεσα στην Arm οποτε ειναι λογικο να επηρραζεται αμεσα απο τις αποφασεις του Τραμπ.
Καθολου τυχαιο που επισης οι εταιριες κινητης της Αγγλίας που θα λανσαρουν τωρα το 5G απεκλεισαν το Mate 20 X απο το portfolio τους.
Ουτε οτι το Ηνωμενο Βασιλειο εχει και αυτο εκφρασει δυσαρεσκεια και υποψιες για την εμπλοκη της Huawei σε κατασκοπεία.
Και αν δε κανω λαθος ηταν η πρωτη χωρα της Ευρώπης που ηταν σκεπτικη για αυτο.
Αρα οσο και να λεμε ο κακος Τραμπ μηπως υπαρχει και καποια φωτια πισω απο αυτο?

Pantelis

Στη Κίνα είναι όλες τους οι βάσεις. Διάβασα ότι θα κάνει αντίποινα στην Apple.
Από του πουθενά προέκυψε θέμα. Λες και το φβ, η ή Google δεν παραβιάζουν κλπ κλπ.
Τι να πω

Agnostos13

Η Apple παράγει όπου την συμφέρει. Δικά της εργοστάσια δεν έχει οπότε αν την κόψουν οι Κινέζοι (απίθανο) θα βρει αλλού συναρμολογητή. Ήδη έχει συνεργασίες στη Βραζιλία και την Ινδία (εκτός από ΗΠΑ). Σίγουρα θα βρεθούν και αλλού εφόσον η Κίνα επιλέξει να κλείσει την πόρτα. Δεν νομίζω οτι οι Κινέζοι θέλουν να διώξουν τις πολυεθνικές πάντως…

Pantelis

Το έβγαλε ανακοίνωση ότι σκέφτεται να αποσύρει την αππλε από Κίνα. Αντίποινα με λίγα λόγια.
Δεν συμφαιρει κανέναν και πόσο μάλλον εμάς τους καταναλωτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.