TSMC: Το εργοστάσιο των 12 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα θα παράγει τσιπ 3 nm

tsmc, TSMC: Το εργοστάσιο των 12 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα θα παράγει τσιπ 3 nm

Ο ιδρυτής της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), Morris Chang, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του επενδύει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Εκεί θα επικεντρωθούν στην κατασκευή τσιπ 3 nm, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρίσκεται το συγκρότημα fab wafer που κατασκευάζει τσιπ 5 nm.

Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια τελετή για το νέο εργοστάσιο.

Η TSMC φημολογείται ότι προμηθεύει τα τσιπ 3nm της που βασίζονται στη διαδικασία N3 για τα chipset iPhone της Apple επόμενης γενιάς και τα SoC σιλικόνης Apple για υπολογιστές iPad και Mac. Μελλοντικά σίγουρα θα προστεθούν και άλλοι πελάτες.

Τα κύρια εργοστάσια της TSMC βρίσκονται στην Ταϊβάν, αν και η εταιρεία έχει επεκτείνει τις προσπάθειές της στις ΗΠΑ με εργοστάσια στο Camas, στην Ουάσιγκτον και στο Φοίνιξ, στην Αριζόνα, καθώς και με κέντρα σχεδιασμού στο Ώστιν του Τέξας και στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η TSMC έλεγχε έως και το 70% όλων των αποστολών chipset το 1ο τρίμηνο του 2022.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.