TSMC: Ξεκίνησε να μειώνει την υποστήριξη των chip της Huawei

, TSMC: Ξεκίνησε να μειώνει την υποστήριξη των chip της Huawei

Ο αποκλεισμός της Huawei φαίνεται πως ξεκίνησε να έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού η Αμερική προσπάθησε να επιβάλει εμπορικούς περιορισμούς μέσω τρίτων εταιρειών. Μία από αυτές τις εταιρείας είναι και η TSMC, η οποία σύμφωνα με νέα έρευνα ξεκίνησε να σταματάει την υποστήριξη των chip της Huawei.

Η TSMC λοιπόν φαίνεται πως με μία αλλαγή που έγινε στον κανόνα Άμεσου Ξένου Προϊόντος (FDR) είναι σε θέση να μειώσει τον ανεφοδιασμό των chip του Κινεζικού κολοσσού. Αυτός ο κανόνας επηρεάζει προϊόντα που φτιάχνονται έξω από την Αμερική ωστόσο χρησιμοποιούν Αμερικανικές τεχνολογίες.

Όσον αφορά την TSMC, είναι μία εταιρεία από την Ταϊβάν η οποία χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία για την παραγωγή των chip με αποτέλεσμα να χρειάζεται άδεια από τις ΗΠΑ ώστε να προμηθεύσει προϊόντα στην Huawei. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η TSMC έχει αναλάβει να κατασκευάσει chip και άλλων εταιρειών όπως η Apple και η Qualcomm.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.