Vertu: Η χρεοκοπία του luxury brand

vertu collapsed, Vertu: Η χρεοκοπία του luxury brand

Το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ποτέ στην κατοχή μας κάποιο από τα μοντέλα της Vertu, όμως η εταιρεία είναι αρκετά γνωστή στον τεχνολογικό κόσμο για τα εξαιρετικά ακριβά smartphones της, που λάνσαρε για λίγους.

Η Vertu είναι ένα luxury brand με smartphones φτιαγμένα από ιδιαίτερα υλικά αλλά και τρελές τιμές. Το τελευταίο που είδαμε ήταν το Vertu SIGNATURE Cobra Limited Edition με τιμή 360.000 δολάρια. Χρησιμοποιεί υλικά όπως δέρμα στρουθοκαμήλου, πολύτιμα μέταλλα και πέτρες.

Τον Μάρτιο του 2017 η εταιρεία με έδρα τη Μ. Βρετανία πέρασε στα χέρια του Τούρκου εκατομμυριούχου Hakan Uzan, ο οποίος τελικά απέτυχε να την σώσει από την χρεοκοπία. Ο Uzan είχε προσφερθεί να πληρώσει στους πιστωτές μόλις 1.9 εκατ. λίρες Αγγλίας (2.4 εκατ. δολάρια) από τα συνολικά χρέη 128 εκατ. λιρών. Το αποτέλεσμα είναι να διακοπεί η κατασκευαστική λειτουργία της Vertu στη Μ. Βρετανία και να χαθούν 200 θέσεις εργασίας.

Πρόσωπα κοντά στον Uzan αναφέρουν ότι ο ίδιος σκοπεύει να “αναστήσει” την εταιρεία στο μέλλον. Ο Τούρκος επιχειρηματίας θα κρατήσει στην κατοχή του το brand και τις πατέντες της εταιρείας.

Ιστορία

Η Vertu δημιουργήθηκε το 1998 και ήταν κομμάτι της Nokia. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που άλλαξε χέρια και πέρασε στον εξόριστο Τούρκο Hakan Uzan, ο οποίος ζητά άσυλο από τη Γαλλία.

vertu collapsed, Vertu: Η χρεοκοπία του luxury brand

Ο Uzan, είχε πληρώσει περίπου 61 εκατομμύρια στην Godin Holdings, τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ο Τούρκος εκατομμυριούχους είναι εμπλεκόμενος σε αμφιλεγόμενες δικαστικές υποθέσεις κατά των Nokia και Motorola. O αδερφός του είναι επίσης εξόριστος, ως πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν. Τα δυο αδέρφια έχουν δικαστική διαμάχη και με τον Trump, αφού υποστήριξαν μια συμφωνία ιδιοκτησίας στο Trump Tower.

Η Godin Holdings πούλησε τη Vertu μόλις 18 μήνες μετά την ξαγορά της από την EQT, έχοντας δώσει 200 εκατ. ευρώ. Η Vertu κατέγραψε ζημία ύψους σχεδόν 60 εκατ. ευρώ για πωλήσεις 126 εκατ. ευρώ το 2014. Μέχρι το 2015, φέρεται να είχε πουλήσει περίπου 450.000 συσκευές, με μέση τιμή γύρω στα 6.000 δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Ελα γαιτανακια ηταν τουτα για νεοπλουτους βλαχους ρωσους και βουλγαρορουμανους μαφιοζους που θελαν να παρουν δωρακι στη γκομενα τους. Η ελιτ παιρνει καθε χρονο το νεο αιφον και εννοειται δε μενει πανω απο ενα δυο χρονια με αυτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Vertu Vertu Android Smartphones

Vertu Aster P με Sd 660, σώμα από τιτάνιο, οθόνη από ζαφείρι και τιμή μέχρι 14100 δολάρια

H Vertu επανήλθε και παρουσίασε το Aster P, ένα νέο πολυτελές και χειροποίητο mid-range smartphone, με την τιμή του να το κάνει μια επιλογή για πολύ λίγους καταναλωτές οι οποίοι θέλουν την πολυτέλεια ακόμα και στο smartphone που χρησιμοποιούν.

Smartphones Vertu

Vertu: Σε δημοπρασία 105 τηλέφωνα με τιμή εκκίνησης 26.000 δολάρια

Τη συλλογή της από τα πολυτελή κινητά της που της περίσσεψαν μετά την χρεοκοπία βγάζει σε δημοπρασία η Vertu, με τιμή εκκίνησης τα 26.000 δολάρια.

Smartphones Vertu

Vertu SIGNATURE Cobra Limited Edition με τιμή 360.000 δολάρια

Η Vertu δεν είναι γνωστή για τα high-end κινητά που κυκλοφορεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά για τις εξαιρετικά ακριβές τιμές της. Η νέα της συσκευή είναι το Vertu SIGNATURE Cobra Limited Edition, από το οποίο θα κυκλοφορήσουν μόλις 8 κομμάτια με τιμή 360.000 δολάρια το κάθε ένα.

Business Vertu Vertu smartphones

Στα χέρια Τούρκου επιχειρηματία η Vertu έναντι 61 εκατ. δολαρίων

Η Vertu είναι ένα luxury brand με smartphones με ιδιαίτερα υλικά αλλά και τρελές τιμές. Η εταιρεία άλλαξε πλέον χέρια και περνά στην κατοχή του Τούρκου εκατομμυριούχου Hakan Uzan.