Virgin Galactic: Κλήρωση για ταξίδι τύπου… Μπράνσον στο διάστημα

, Virgin Galactic: Κλήρωση για ταξίδι τύπου… Μπράνσον στο διάστημα

Η Virgin Galactic πήγε βόλτα τον ιδρυτή της, Ρίτσαρντ Μπράνσον, στο διάστημα και τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Μέσα από μία διαδικασία κλήρωσης προσφέρει δύο θέσεις επιβατών σε μία από τις πρώτες εκτοξεύσεις πολιτών έξω από τον πλανήτη Γη.

Οι διαστημικές πτήσεις της Virgin Galactic θα απευθύνονται σε όσους έχουν… βαθιές τσέπες, αλλά σε μία κίνηση προώθησης της όλης διαδικασίας, η εταιρεία θα δώσει την ευκαιρία σε δύο τυχερούς πολίτες να μπουν σε μία κλήρωση για να κερδίσουν μία από τις δύο θέσεις στο επόμενο διαστημικό ταξίδι. Η συμμετοχή στην κλήρωση είναι δωρεάν, αλλά εάν ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες κάνουν μία δωρεά στο Space for Humanity, μία οργάνωση που θέλει να κάνει το διάστημα προσιτό σε όλους τους ανθρώπους, τότε κερδίζουν περισσότερες συμμετοχές στο διαγωνισμό.

, Virgin Galactic: Κλήρωση για ταξίδι τύπου… Μπράνσον στο διάστημα

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ολοκληρώνεται την 1η Σεπτεμβρίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 29 Σεπτεμβρίου 2021. Για να απολαύσουν το διαστημικό τους ταξίδι οι τυχεροί, θα πρέπει να περάσουν από μία εκπαίδευση από την Virgin Galactic, όπως ακριβώς γίνεται σε όλους τους διαστημικούς ταξιδιώτες της.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, προτού γίνει ένας από τους πρώτους ταξιδιώτες του διαστήματος. Ο ιδρυτής της Virgin Galactic, επιστρέφοντας στη Γη σημείωσε ότι μία νέα διαστημική εποχή ξεκινά, με όλους τους ανθρώπους, με διαφορετικό υπόβαθρο, να μπορούν να έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύουν προς το διάστημα. Το VSS Unity κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του με ασφάλεια, ενώ ο Elon Musk ήταν ανάμεσα στο κοινό που υποδέχτηκαν τον Ρίτσαρντ Μπράνσον πίσω στη Γη.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Microsoft Science

Microsoft: Φέρνει επανάσταση στο Quantum Computing;

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.

Business USA Science

H Virgin Galactic ξεκινά την προπώληση εισιτηρίων σε ιδιώτες

Ένα βήμα πιο κοντά στον διαστημικό τουρισμό κάνει η Virgin Galactic, η οποία πλέον ξεκινά να δέχεται προπαραγγελίες για ταξίδια.

Gear ΙΒΜ Science

ΙΒΜ: Παρουσιάζει τον Eagle, το νέο της κβαντικό επεξεργαστή

Ο IBM Eagle είναι ο νέος κβαντικός επεξεργαστής της εταιρείας, ο οποίος έχει τη δύναμη των 127 qubits.