Virgin Media και O2 δημιουργούν τηλεπικοινωνιακό κολοσσό στην Μ. Βρετανία

Virgin Media, Virgin Media και O2 δημιουργούν τηλεπικοινωνιακό κολοσσό στην Μ. Βρετανία

Η Virgin Media και O2 πρόκειται να συγχωνευθούν για να δημιουργήσουν έναν γίγαντα μέσων και τηλεπικοινωνιών ύψους 31 δισεκατομμυρίων λιρών, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Αναλυτικότερα η Virgin Media και η O2, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Telefonica στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμφώνησαν στη δημιουργία κοινής εταιρείας με συμμετοχή 50-50, όπως μετέδωσε το CNBC. Η συμφωνία αποτιμάται στα 31,4 δισεκατομμύρια £ (38,9 δισεκατομμύρια δολάρια), με την O2 αξίας 12,7 δισεκατομμυρίων λιρών και το Virgin Media αξίας 18,7 δισεκατομμυρίων λιρών. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2021.

Η Liberty Global, η αμερικανική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης που διαθέτει υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης και πάροχος ευρυζωνικών υπηρεσιών της Virgin Media, δήλωσε ότι η συμφωνία θα ξεκλειδώσει μια επένδυση 10 δισ. Λιρών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στα επόμενα πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της.

Ο Mike Fries, Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Global, δήλωσε: “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για αυτή τη συμφωνία. Η Virgin Media έχει επαναπροσδιορίσει την ευρυζωνική σύνδεση και την ψυχαγωγία στο Ηνωμένο Βασίλειο με αστραπιαίες ταχύτητες και την πιο καινοτόμο πλατφόρμα βίντεο. Και η O2 αναγνωρίζεται ευρέως ως ο πιο αξιόπιστος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάζοντας πάντα τον πελάτη πρώτο.”

Virgin Media, Virgin Media και O2 δημιουργούν τηλεπικοινωνιακό κολοσσό στην Μ. Βρετανία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telefonica, Jose Maria Alvarez-Pallete, δήλωσε ότι η συμφωνία αλλάξει ριζικά τους όρους του τηλεπικοινωνιακού πεδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια εποχή που η ζήτηση για συνδεσιμότητα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη και πιο κρίσιμη», καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και διασύνδεσης εν μέσω lockdown.

Η νέα εταιρεία Virgin Media-O2 θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην BT καθώς και την αντίπαλη εταιρεία Vodafone και την Comcast . Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BT, Philip Jansen χαρακτήρισε τη συγχώνευση μια «λογική κίνηση» που «ακολουθεί τη στρατηγική μας» της σύγκλισης σταθερών και ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων. Να υπενθυμήσουμε ότι η BT είχε αγοράσει την EE, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας το 2016.

Αξίζει να αναφερθεί ότι O2 θα μεταφερθεί στην κοινοπραξία χωρίς χρέη, ενώ η Virgin Media διαθέτει 11,3 δισεκατομμύρια λίρες καθαρού χρέους και χρεόγραφα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.