Vodafone Ελλάδας και Hellas Online, Προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία

H VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. (Vodafone) και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Intracom Holdings), σε συνέχεια της από 13 Μαΐου 2009 σχετικής ανακοίνωσης, γνωστοποιούν ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, με στόχο τη
διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ της Vodafone και της Hellas Online Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες A.E. (HOL), ολοκληρώθηκαν και οι δύο εταιρείες προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία.

Η Vodafone Ελλάδας θα συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της HOL, με την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής 18,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας, με αντάλλαγμα την εισφορά του υφιστάμενου κλάδου σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών (DSL) υπηρεσιών της Vodafone. Η Vodafone και η HOL θα προσφέρουν στην ελληνική αγορά αποκλειστικά και από κοινού προϊόντα και υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων.

Η Vodafone Ελλάδας είναι μέλος του Ομίλου Vodafone, παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο της κινητής επικοινωνίας με 315 εκατομμύρια πελάτες (30 Ιουνίου 2009). Ο Όμιλος Vodafone έχει παρουσία σε 31 χώρες στις πέντε ηπείρους και περίπου 40 συνεργαζόμενα δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

H HOL, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού internet στην Ελλάδα, με 215.000 συνδρομητές (30 Ιουνίου 2009) και 26% μερίδιο αγοράς βρίσκεται πλέον στη 2η θέση της αγοράς των εναλλακτικών παρόχων. Έχοντας επενδύσει από το 2006 πάνω από € 218 εκατ. σε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών και τεχνολογία αιχμής, η HOL διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, που ξεπερνά τα 3.800 χλμ. και παρέχει 75% πληθυσμιακή κάλυψη. Με τη συμφωνία αυτή, οι δύο εταιρείες προσδοκούν στην ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και σε αύξηση του μεριδίου αγοράς, από τα κοινά προϊόντα και υπηρεσίες. H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του
τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, κατόπιν των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

«Η θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα βασικό βήμα προς το στρατηγικό στόχο της Vodafone να προσφέρει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, γεγονός που αποτελεί και μέρος της στρατηγικής του Ομίλου Vodafone. Τώρα οι πελάτες μας, θα μπορούν να απολαμβάνουν προϊόντα και υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσίες Internet, μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην
Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Νίκος Σοφοκλέους.

«Η Hellas Online, με το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα πραγματοποιεί το τελευταίο εξάμηνο σχεδόν τις μισές νέες συνδέσεις της συνολικής LLU αγοράς. Η συνεργασία με τη Vodafone Ελλάδας, μέλος του παγκόσμιου ηγέτη στην κινητή επικοινωνία, θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Hellas Online και αναμένεται να αποφέρει τις μέγιστες δυνατές συνέργιες για τις δύο εταιρίες», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Intracom Holdings και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Hellas Online κ. Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.