Business

Vodafone: Πουλά έναντι 1,8 δισ. ευρώ τις δραστηριότητες στην Ουγγαρία

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, Vodafone γνωστοποίησε ότι συμφώνησε να πωλήσει τις ουγγρικές δραστηριότητές του στην τοπική εταιρεία πληροφορικής 4iG και στο ουγγρικό κράτος, έναντι 1,7 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, έρχεται καθώς η Vodafone αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο, αφού το διοικητικό συμβούλιο δυσαρεστήθηκε με την πρόοδο του Nick Read, ο οποίος απέτυχε να αναπτύξει τον όμιλο ή να κλείσει τις σωστές συμφωνίες για να εδραιώσει μια κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών. Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρέους.

Στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θα εδραιώσει την κυριαρχία του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω της συμφωνίας. Σύμφωνα με το σχέδιο, η 4iG θα κατέχει την πλειοψηφία του 51% ενώ το ουγγρικό κράτος το 49%.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχει επεκτείνει την επιρροή της εθνικιστικής κυβέρνησής του σε τομείς όπως η ενέργεια, οι τράπεζες και τα μέσα ενημέρωσης, και τώρα και στις τηλεπικοινωνίες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.