Vodafone World of Difference 2014, Οι φετινοί νικητές

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference ανέδειξε τους 10 νέους νικητές που θα εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας για 6 μήνες, ενώ η Vodafone θα καλύψει το μισθό τους. Φέτος, κατατέθηκαν συνολικά 242 ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένων κοινωφελών έργων.

Όλες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν ξεχωριστά με βασικά κριτήρια τις ικανότητες, τη γνώση και τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων. Επιπρόσθετα, κάθε αίτηση αξιολογήθηκε σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, τα μετρήσιμα αποτελέσματα καθώς και το εφικτό της υλοποίησής της.

Αναλυτικά, οι φετινοί νικητές του προγράμματος, είναι:
• Φωτεινή Αβδελλή, Βιβλιοθηκονόμος στο «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Στόχος της είναι να αυξήσει τη συλλογή της υπάρχουσας βιβλιοθήκης του Δικτύου και τον αριθμό των μελών της, και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία μέσα από μια σωστά οργανωμένη δανειστική βιβλιοθήκη.

• Γιώργος Αράπογλου, Υπεύθυνος Διαχείρισης Δικτύου Πωλητών Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία» στη «Διογένης ΜΚΟ». Στόχος του είναι η επέκταση του δικτύου πωλητών του περιοδικού και η εξασφάλιση εισοδήματος για τους ανθρώπους, που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

• Nagi El Kahout Υπεύθυνος Διαχείρισης Πρώτων Υλών και Παρασκευής Γευμάτων στο Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άρτος-Δράση». Στόχος του είναι η αύξηση της καθημερινής παραγωγής γευμάτων για την κάλυψη των αναγκών άπορων οικογενειών και ατόμων.

• Φάνης Λέκκας, Συντονιστής Προγράμματος Στέγασης Αστέγων, στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ανθρώπινοι – Άνθρωποι». Στόχος του είναι η εξασφάλιση στέγης και τροφής σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, καθώς και η ανεύρεση ευκαιριών εργασίας.

• Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, Γεωπόνος Βιολογικής Καλλιέργειας στη «Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής». Στόχος του είναι η εκπαίδευση ατόμων με οικονομικά προβλήματα να καλύψουν μέρος των καθημερινών διατροφικών τους αναγκών, καλλιεργώντας βιολογικά λαχανικά στο χώρο τους.

• Μαριλία Παρασχάκη Κοινωνική Λειτουργός Συλλόγου Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Στόχος της είναι να βοηθήσει τα άτομα με νοητική στέρηση να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, για να καλύπτουν αυτόνομα τις καθημερινές τους ανάγκες, στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που κατασκευάζει ο Σύλλογος.

• Μαρία Σκιαδά Κοινωνική Λειτουργός στο «IKE – Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών». Στόχος της είναι η στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους που εξυπηρετούνται από το Κέντρο.

• Άννι Σκουρλέτη, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Διαχείρισης Περιεχομένου Διαδικτυακής Πλατφόρμας, στο «Δεσμό». Κύριος στόχος της είναι η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας από κοινωφελείς οργανώσεις ώστε να έχουν πρόσβαση στα διαθέσιμα αγαθά που προσφέρονται ως δωρεά από εταιρείες και ιδιώτες.

• Κατερίνα Τσακμάκη Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας». Στόχος της είναι η στήριξη των γυναικών που είναι θύματα κακοποίησης και η ενημέρωσή τους για τις υπηρεσίες και δομές, όπου μπορούν να απευθυνθούν.

• Κωνσταντίνα Ψαλλίδα, Εργασιακή Σύμβουλος Γραφείου Προώθησης στην Απασχόληση στην «PRAKSIS». Στόχος της είναι η εξυπηρέτηση και υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας.

Vodafone World of Difference logo

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference πραγματοποιείται στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά και έχει αναδείξει τα προηγούμενα χρόνια 14 νικητές σε περιοχές όλης της χώρας.

Το έργο της ανάδειξης των τελικών νικητών για τη φετινή χρονιά ανέλαβε εξαμελής επιτροπή, η οποία κλήθηκε να ξεχωρίσει, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, τους επιτυχόντες. Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φραγκίσκη Μελίσσα Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone, Αγγελική Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone, Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone και Έλσα Σταθοπούλου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.
 
Το Vodafone World of Difference είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται από τη Vodafone σε 19 χώρες έχοντας δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 3.025 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους. Στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων χρόνων υλοποίησής του έχει δώσει την ευκαιρία σε 14 νικητές να εργαστούν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε περιοχές όλης της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Κοζάνη, Μυτιλήνη, Πάρο, Πάτρα και Πρέσπες, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Kotsovolos

Πρόστιμο 40.000 ευρώ σε Κωτσόβολο και Εθνική Τράπεζα για παραβίαση δικαιώματος πρόσβασης καταναλωτή

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε δύο υπεύθυνους επεξεργασίας για μη ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης καταναλωτή σε αλληλογραφία μεταξύ τους.

Business Google Play Store

Google Play Store: Κόβεται στα μισά η συνδρομή των apps

H Google ανακοίνωσε ότι το κόστος συνδρομών τρίτων στο Google Play Store θα πέσει στα μισά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Business

Beyond 4.0: Τέθηκαν οι βάσεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας

Τις βάσεις για την ανάδειξή της ως της κορυφαίας έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας στη χώρα έθεσε η πρώτη Beyond 4.0, που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Business PayPal Pinterest

Το PayPal ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Pinterest

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το PayPal ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων την πλατφόρμα του Pinterest.