Yahoo: Στον αέρα η εξαγορά μετά το δεύτερο χακάρισμα 1 δισ. λογαριασμών

Η μια μετά την άλλη γίνονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τις διαρροές δεδομένων από εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών της. Μετά την παραδοχή του Σεπτεμβρίου για παραβίαση 500 εκατ. λογαριασμών, η Yahoo παραδέχτηκε την Πέμπτη και νέα διαρροή που ξεπερνά το 1 δισ. λογαριασμούς.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που προσπαθεί να κλείσει το deal εξαγοράς της από τον αμερικανικό κολοσσό, Verizon.

Τον Ιούλιο η Verizon είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Yahoo έναντι 4.83 δισ. δολαρίων. Μετά τις αποκαλύψεις για την πρώτη διαρροή τεράστιου όγκου δεδομένων, η Verizon είχε φανεί να είναι σκεπτική δηλώνοντας πως θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους. Επίσης οι πληροφορίες την ήθελαν να ζητά “έκπτωση” 1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά.

Μετά όμως και τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμοί παραβιάστηκαν από χάκερς, οι πληροφορίες τη θέλουν να σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από την πιθανή εξαγορά της Yahoo.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η Verizon θέλει να κατεβάσει κι άλλο την τιμή, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα να αποχωρήσει εντελώς.

Εκπρόσωπος της Yahoo μιλώντας στο CNET είπε: “We are confident in Yahoo’s value and we continue to work towards integration with Verizon”. Από την πλευρά της η Verizon εμμένει στις αρχικές της δηλώσεις, ότι θα εκτιμήσει την κατάσταση καθώς η Yahoo συνεχίζει την έρευνα και συμπληρώνει: “We will review the impact of this new development before reaching any final conclusions”.

yahoo verizon deal, Yahoo: Στον αέρα η εξαγορά μετά το δεύτερο χακάρισμα 1 δισ. λογαριασμών
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Internet Netflix Verizon

Verizon: Δωρεάν Netflix Premium για τους χρήστες της πλατφόρμας +play

Η Verizon παρουσίασε το +play πριν από μήνες και ενώ είναι σε έκδοση beta συνοδεύεται από ορισμένα προνόμια, συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν Netflix Premium για ένα χρόνο.

Business Verizon

Οι μετοχές της Verizon έφθασαν σε χαμηλό δεκαετίας

Πτώση 23,3% σημείωσαν τα κέρδη της Verizon Communications Inc. το τρίτο τρίμηνο παρά την αύξηση των εσόδων, με τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.