Ζημιές 150 εκ δολαρίων για την DJI λόγω απάτης από μερίδα εργαζομένων της

dji mavic 2
Σύμφωνα με το Bloomberg και άλλες πηγές, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drone στον κόσμο, DJI, ανέφερε ότι θα υποστεί ζημιές μέχρι ενός δισεκατομμυρίου γιουάν (150 εκατομμύρια δολάρια) εξαιτίας απάτης από μερίδα εργαζομένων της.
Η εταιρεία δήλωσε ότι απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, οι οποίοι υπερκοστολόγησαν εικονικά τα έξοδα προμήθειας ανταλλακτικών για να τα βάλουν στις τσέπες τους. Η DJI ανακάλυψε την εκτεταμένη διαφθορά κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας και επικοινώνησε με τις Αρχές.
Η έρευνα διαφθοράς που διεξήχθη ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην πρόσφατη ιστορία στο χώρο τεχνολογικής βιομηχανίας της Κίνας, σύμφωνα με το Bloomberg. “Ο DJI καταδικάζει έντονα κάθε μορφή διαφθοράς και έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας υψηλού επιπέδου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για να διερευνήσει περαιτέρω και να ενισχύσει τα μέτρα κατά της διαφθοράς”, ανέφερε η εταιρεία. Σύμφωνα με εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση, China Securities Journal, πάνω από 40 άτομα στην εταιρεία έχουν ερευνηθεί.
Μετά από ενέργειες από τον πρόεδρο Xi Jinping, οι κινεζικές εταιρείες αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν σκληρά τη διαφθορά για να μην αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες. Η DJI είναι μια εταιρεία ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, καθώς κατέχει τα τρία τέταρτα της αγοράς των drones, χάρη σε μοντέλα, όπως το πρόσφατο Mavic 2 και πρόκεται για μια ανερχόμενη εμπορική επιχείρηση. Απασχολεί 12.000 υπαλλήλους και αναμένεται να αυξηθούν σε 14.000 έως το τέλος του έτους.
«Λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση των εσωτερικών ελέγχων και έχουμε δημιουργήσει νέα κανάλια για τους υπαλλήλους ώστε να μπορούν υποβάλλουν εμπιστευτικές και ανώνυμες αναφορές σχετικά με οποιεσδήποτε παραβιάσεις των πολιτικών συμπεριφοράς της εταιρείας στο χώρο εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή της η Εταιρια. “Συνεχίζουμε να διερευνούμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις έρευνες των Αρχών”.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.