Ζημιές 150 εκ δολαρίων για την DJI λόγω απάτης από μερίδα εργαζομένων της

dji mavic 2
Σύμφωνα με το Bloomberg και άλλες πηγές, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drone στον κόσμο, DJI, ανέφερε ότι θα υποστεί ζημιές μέχρι ενός δισεκατομμυρίου γιουάν (150 εκατομμύρια δολάρια) εξαιτίας απάτης από μερίδα εργαζομένων της.
Η εταιρεία δήλωσε ότι απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, οι οποίοι υπερκοστολόγησαν εικονικά τα έξοδα προμήθειας ανταλλακτικών για να τα βάλουν στις τσέπες τους. Η DJI ανακάλυψε την εκτεταμένη διαφθορά κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας και επικοινώνησε με τις Αρχές.
Η έρευνα διαφθοράς που διεξήχθη ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην πρόσφατη ιστορία στο χώρο τεχνολογικής βιομηχανίας της Κίνας, σύμφωνα με το Bloomberg. “Ο DJI καταδικάζει έντονα κάθε μορφή διαφθοράς και έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας υψηλού επιπέδου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για να διερευνήσει περαιτέρω και να ενισχύσει τα μέτρα κατά της διαφθοράς”, ανέφερε η εταιρεία. Σύμφωνα με εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση, China Securities Journal, πάνω από 40 άτομα στην εταιρεία έχουν ερευνηθεί.
Μετά από ενέργειες από τον πρόεδρο Xi Jinping, οι κινεζικές εταιρείες αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν σκληρά τη διαφθορά για να μην αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες. Η DJI είναι μια εταιρεία ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, καθώς κατέχει τα τρία τέταρτα της αγοράς των drones, χάρη σε μοντέλα, όπως το πρόσφατο Mavic 2 και πρόκεται για μια ανερχόμενη εμπορική επιχείρηση. Απασχολεί 12.000 υπαλλήλους και αναμένεται να αυξηθούν σε 14.000 έως το τέλος του έτους.
«Λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση των εσωτερικών ελέγχων και έχουμε δημιουργήσει νέα κανάλια για τους υπαλλήλους ώστε να μπορούν υποβάλλουν εμπιστευτικές και ανώνυμες αναφορές σχετικά με οποιεσδήποτε παραβιάσεις των πολιτικών συμπεριφοράς της εταιρείας στο χώρο εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή της η Εταιρια. “Συνεχίζουμε να διερευνούμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις έρευνες των Αρχών”.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Νέα λειτουργία Samsung Knox Asset Intelligence για αυξημένη παραγωγικότητα

Η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνει τη διάθεση της λειτουργίας Knox Asset Intelligence σε εταιρικούς πελάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Business Amazon

Η Amazon συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς της MGM

H Amazon φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την MGM σε ένα ακόμα mega deal ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Business

20 εταιρείες δημιουργούν το 55% των πλαστικών αποβλήτων

Μόλις 20 εταιρείες εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνες για τα μισά πλαστικά απόβλητα του πλανήτη.

Business Warner HBO

Συγχώνευση μαμούθ μεταξύ της AT&T και της Warner Bros

Ένας νέος Media streaming γίγαντας γεννιέται από το deal μεταξύ της AT&T και της Warner Bros που έχουν στην κατοχή τους τα πιο γνωστά studios.