Ζημιές 150 εκ δολαρίων για την DJI λόγω απάτης από μερίδα εργαζομένων της

dji mavic 2
Σύμφωνα με το Bloomberg και άλλες πηγές, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drone στον κόσμο, DJI, ανέφερε ότι θα υποστεί ζημιές μέχρι ενός δισεκατομμυρίου γιουάν (150 εκατομμύρια δολάρια) εξαιτίας απάτης από μερίδα εργαζομένων της.
Η εταιρεία δήλωσε ότι απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, οι οποίοι υπερκοστολόγησαν εικονικά τα έξοδα προμήθειας ανταλλακτικών για να τα βάλουν στις τσέπες τους. Η DJI ανακάλυψε την εκτεταμένη διαφθορά κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας και επικοινώνησε με τις Αρχές.
Η έρευνα διαφθοράς που διεξήχθη ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην πρόσφατη ιστορία στο χώρο τεχνολογικής βιομηχανίας της Κίνας, σύμφωνα με το Bloomberg. “Ο DJI καταδικάζει έντονα κάθε μορφή διαφθοράς και έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας υψηλού επιπέδου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για να διερευνήσει περαιτέρω και να ενισχύσει τα μέτρα κατά της διαφθοράς”, ανέφερε η εταιρεία. Σύμφωνα με εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση, China Securities Journal, πάνω από 40 άτομα στην εταιρεία έχουν ερευνηθεί.
Μετά από ενέργειες από τον πρόεδρο Xi Jinping, οι κινεζικές εταιρείες αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν σκληρά τη διαφθορά για να μην αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες. Η DJI είναι μια εταιρεία ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, καθώς κατέχει τα τρία τέταρτα της αγοράς των drones, χάρη σε μοντέλα, όπως το πρόσφατο Mavic 2 και πρόκεται για μια ανερχόμενη εμπορική επιχείρηση. Απασχολεί 12.000 υπαλλήλους και αναμένεται να αυξηθούν σε 14.000 έως το τέλος του έτους.
«Λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση των εσωτερικών ελέγχων και έχουμε δημιουργήσει νέα κανάλια για τους υπαλλήλους ώστε να μπορούν υποβάλλουν εμπιστευτικές και ανώνυμες αναφορές σχετικά με οποιεσδήποτε παραβιάσεις των πολιτικών συμπεριφοράς της εταιρείας στο χώρο εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή της η Εταιρια. “Συνεχίζουμε να διερευνούμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις έρευνες των Αρχών”.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.

Business Samsung

THE GREEN CITY: Ενίσχυση της οικολογικής δράσης με προϊόντα τεχνολογίας

Η Samsung Electronics Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που προωθεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, στηρίζει έμπρακτα τη δράση «THE GREEN CITY».