Ζημιές 150 εκ δολαρίων για την DJI λόγω απάτης από μερίδα εργαζομένων της

DJI, Ζημιές 150 εκ δολαρίων για την DJI λόγω απάτης από μερίδα εργαζομένων της
Σύμφωνα με το Bloomberg και άλλες πηγές, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drone στον κόσμο, DJI, ανέφερε ότι θα υποστεί ζημιές μέχρι ενός δισεκατομμυρίου γιουάν (150 εκατομμύρια δολάρια) εξαιτίας απάτης από μερίδα εργαζομένων της.
Η εταιρεία δήλωσε ότι απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, οι οποίοι υπερκοστολόγησαν εικονικά τα έξοδα προμήθειας ανταλλακτικών για να τα βάλουν στις τσέπες τους. Η DJI ανακάλυψε την εκτεταμένη διαφθορά κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας και επικοινώνησε με τις Αρχές.
Η έρευνα διαφθοράς που διεξήχθη ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην πρόσφατη ιστορία στο χώρο τεχνολογικής βιομηχανίας της Κίνας, σύμφωνα με το Bloomberg. “Ο DJI καταδικάζει έντονα κάθε μορφή διαφθοράς και έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας υψηλού επιπέδου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για να διερευνήσει περαιτέρω και να ενισχύσει τα μέτρα κατά της διαφθοράς”, ανέφερε η εταιρεία. Σύμφωνα με εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση, China Securities Journal, πάνω από 40 άτομα στην εταιρεία έχουν ερευνηθεί.
Μετά από ενέργειες από τον πρόεδρο Xi Jinping, οι κινεζικές εταιρείες αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν σκληρά τη διαφθορά για να μην αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες. Η DJI είναι μια εταιρεία ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, καθώς κατέχει τα τρία τέταρτα της αγοράς των drones, χάρη σε μοντέλα, όπως το πρόσφατο Mavic 2 και πρόκεται για μια ανερχόμενη εμπορική επιχείρηση. Απασχολεί 12.000 υπαλλήλους και αναμένεται να αυξηθούν σε 14.000 έως το τέλος του έτους.
«Λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση των εσωτερικών ελέγχων και έχουμε δημιουργήσει νέα κανάλια για τους υπαλλήλους ώστε να μπορούν υποβάλλουν εμπιστευτικές και ανώνυμες αναφορές σχετικά με οποιεσδήποτε παραβιάσεις των πολιτικών συμπεριφοράς της εταιρείας στο χώρο εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή της η Εταιρια. “Συνεχίζουμε να διερευνούμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις έρευνες των Αρχών”.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.