Cars

Airbus: Το prototype του ιπτάμενου αυτόνομου οχήματος θα είναι έτοιμο φέτος

Η Airbus είναι γνωστή στους περισσότερους για τα τεράστια αεροσκάφη της όμως δεν σχεδιάζει να παραμείνει μόνο εκεί. Στα πλάνα της είναι η δημιουργία μικρών αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων, τα οποία προορίζονται για έναν μόνο επιβάτη.

Ο CEO της Airbus, Tom Enders μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο, δήλωσε πως αυτό είναι ένα project που η εταιρεία έχει πάρει πολύ σοβαρά και στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2017 να είναι έτοιμο το prototype του ιπτάμενου οχήματος.

Το project είναι μέρος του τμήματος Urban Air Mobility, που δημιούργησε η Airbus πέρσι. Βασίζεται σε ride-sharing concept όπου οι χρήστες θα μπορούν να καλέσουν ένα “αυτό-ιπτάμενο” όχημα μέσω ενός app όπως τα Uber. Να υπενθυμίσουμε ότι και η Uber εργάζεται επάνω στο δικό της project για ιπτάμενα οχήματα.

Ο Enders προσθέτει ότι η Airbus θέλει να επενδύσει περισσότερους πόρους στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα σχηματίσουν το μέλλον μας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτόνομη οδήγηση. “One hundred years ago, urban transport went underground, now we have the technological wherewithal to go above ground….. If we ignore these developments, we will be pushed out of important segments of the business……With flying, you don’t need to pour billions into concrete bridges and roads”, αναφέρει χαρακτηρισρτικά.

Το project ονομάζεται Project Vahana και μέχρι το 2021 η εταιρεία θέλει να έχει την τελική έκδοση έτοιμη για να μπορεί να κάνει σύντομες διαδρομές. Επομένως, είναι λογικό να θέλει να ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Ιανουαρίου 2017 20:41

Σχόλια

  • Ελπιζω να εχει καποιο συστημα καθετης απογειωσης / προσγειωσης στιλ drone αλλιως θα ειναι γελειο να χρησιμοποιουνται οι δρομοι για αυτη τη δουλεια.

  • όσο παραμένουν τεΐου είδους οχήματα με προπέλες κλπ δεν θα δουν φως μαζικής παραγωγής.. όταν φτάσουν σε άλλου είδους αιώρησις (πχ antigravity η pulse engines) τοτε κάτι θα γίνει

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.