Cars

Cadillac: Θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV στις 6 Αυγούστου

Με την Tesla να απολαμβάνει την πρωτιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ειδικά στην Αμερική, πολλές από τις γνωστές εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας ήδη έχουν παρουσιάσει τα μοντέλα τους, όπως η Mercedes-Benz, Jaguar και BMW. Φαίνεται πως η General Motors θέλει να μπει και αυτή στο παιχνίδι και μάλιστα με το δυνατότερο της brand.

Η Cadillac θα παρουσιάσει τελικά το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στις 6 Αυγούστου. Η αρχική ημερομηνία παρουσίασης είχε προγραμματιστεί στις 2 Απριλίου, κάτι που δεν έγινε εφικτό λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19. Με την ονομασία Lyriq, το νέο SUV της Cadillac θα έρθει αντιμέτωπο απευθείας με το SUV της Tesla, Cybertruck, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει.

Ήδη η GM παρουσίασε το Μάρτιο στο Michigan το νέο, ηλεκτρικό της μοτέρ, το οποίο αναμένουμε να τροφοδοτεί τα επερχόμενα EV της εταιρείας. Το Lyriq θα είναι το πρώτο πολυτελές SUV της εταιρείας, με το sedan Celestiq να ακολουθεί. Από το Lyriq αναμένουμε οθόνη 34 ιντσών στο εσωτερικό, πόρτες ισχύος και κατασκευή από υλικά υψηλών προδιαγραφών.

Η GM παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήδη έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία 20 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2023. Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι μάρκες της εταιρείας, δηλαδή Cadillac, GMC, Chevy και Buick, με την εταιρεία να επενδύει πάνω από 20 δισεκατομμύρια Δολάρια σε έξοδα ανάπτυξης των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Πηγή

Σχόλια

  • Το cybertruck ειναι pick up truck οχι suv, το βγαζουν για να χτυπησουν το model Y και X

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.