Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Ferrari, Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας στη Ferrari, κατά το οποίος ο δράστης μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων στο περιβάλλον πληροφορικής μας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, σε επιστολή του προς τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου των πελατών. Ωστόσο, δεν γνωστοποιήθηκε πόσοι πελάτες επηρεάζονται από την παραβίαση, πώς ή πότε έγινε η κυβερνοεπίθεση.

Με βάση τη μέχρι στιγμής έρευνά της, η Ferrari είπε ότι δεν έχουν κλαπεί πληροφορίες πληρωμής ή στοιχεία για αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί ή παραγγέλθηκαν, αν και δεν είναι σαφές εάν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει την τεχνική ικανότητα να ανιχνεύσει τη διείσδυση σε δεδομένα.

«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι η παραβίαση δεν είχε καμία επίδραση στην λειτουργία της εταιρείας μας», ανέφερε η Ferrari σε ξεχωριστή δήλωση.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ItsMeKarypasVOL2

<< Ποιος γόνος οικογένειας μπήκε στο top-500 των πιο πλουσίων >> ;;;;; Τι φαση;;

Δημητρης

Μάλλον έγινε αντιγραφή από “σχετικά αρθρα” που από το συγκεκριμένο άρθρο ή απο διαφήμιση.
Δε λες πάλι καλά που δεν μπήκε κάνα “πως να επιμηκύνετε το…? Νέοι μέθοδοι επιμημυνσης”.
Άσχετο. Τα μποτάκια στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να είναι πολύ αναβαθμισμενα. Έχουν εξελιχθεί. Μου λένε “είσαι γερός και θες να %#_^×^*#^? Εδώ είμαι εγώ για σένα….”. Κάθε βδομάδα και ένα μου θυμίζει πως μεγάλωσα.

Αντώνης Γιαγδζόγλου

Οι θρύλοι δεν έχουν ηλικία.

Δημητρης

Δαίμονα…Σατανά!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.

Internet Hackers

Το Reddit γνωστοποίησε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Το Reddit έκανε γνωστό ότι παραβιάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, σε ένα περιστατικό ασφαλείας που έθεσε σε κίνδυνο ορισμένα δεδομένα της εταιρείας.