Ford Autodelivery: Παράδοση πακέτων με drones

H Ford έδωσε το παρόν για ακόμα μια χρονιά στην έκθεση MWC 2017 με μια σειρά concept ιδεών για τις πόλεις του μέλλοντος. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το Autolivery, ένα αυτόνομο όχημα το οποίο χρησιμοποιεί delivery drones για την παράδοση πακέτων στις smart cities.

Το Autolivery αναπτύχθηκε από σχεδιαστές της εταιρείας στην Σαγκάη της Κίνας και η συγκεκριμένη ιδέα ήταν μία από τις νικήτριες του διαγωνισμού Last Mile Mobility Challenge που απευθυνόταν σε υπαλλήλους της Ford.

Οι κάτοικοι της Σαγκάη αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις παραδόσεις πακέτων, τα οποία πολλές φορές τα βρίσκουν πεταμένα έξω από τις πόρτες τους. Για αυτό τον λόγο προσπάθησαν να αναπτύξουν μια διαδικασία παράδοσης από το αυτοκίνητο στην πόρτα.

Αυτό που σκέφτηκαν ήταν το αυτόνομο Autolivery, το οποίο όταν φτάσει έξω από το σημείο παράδοσης θα χρησιμοποιήσει drones για να παραδώσει το πακέτο στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Επιπλέον, η ανάπτυξη των παραγγελιών και των online πωλήσεων στο μέλλον θα δημιουργήσουν την ανάγκη για ένα πιο αποδοτικό σύστημα παραδόσεων πακέτων.

Το Autolivery είναι μια από τις ιδέες της Ford για τις «Πόλεις του Αύριο», όπου όλο και λιγότεροι άνθρωποι θα αγοράζουν αυτοκίνητα. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, η Ford εξαγόρασε πρόσφατα την Argo AI με 1 δισ. δολάρια.

Η Argo AI αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, με την Ford να θέλει να την χρησιμοποιήσει σε αυτόνομα οχήματα όπως το Autolivery, καθώς και σε ride-sharing και ride-hailing υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα σχέδια της Ford, τα πρώτα Level 4 αυτόνομα οχήματα της εταιρείας θα κυκλοφορήσουν το 2021.

Ford Autodelivery

Ford Autodelivery

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Θέλουμε δεν θέλουμε όλα οδηγούν στον αυτοματισμό εργασιών. Αυτό που προτείνει η Ford έχει λογική για πόλεις που πρώτα δεν μπορούν να πετάνε περισσότερα drones από τα πουλιά ;), δεύτερον η αυτονομία των drone όσο μεγάλη και αν είναι δεν καλύπτει πολλές παραδόσεις ταυτόχρονα. Έχοντας ένα mini ban το οποίο θα μεταφέρει τα προϊόντα και ταυτόχρονα θα λειτουργεί σαν σταθμός φορτοεκφόρτωσης/φόρτισης των drones νομίζω ότι είναι η ιδανική λύση για πόλεις. Επίσης ένα από τα θετικά είναι ότι παραδίδοντας στο μπαλκόνι δεν είναι απαραίτητο να είμαστε εκεί για να το παραλάβουμε, πολλές φορές κανονίζουμε τις δουλείες μας για το ποτέ και πια ώρα θα έρθει το courier κάτι που δεν είναι εύκολο πάντα. Βέβαια πάντα τα drones έχουν ένα θέμα στον τομέα τις ιδιωτικότητας. Όλα αυτά κουβαλούν κάμερες και όταν δοθεί το ελεύθερο να «ανεβαίνουν» στα μπαλκόνια μας κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί τι άλλες ενέργειες καταγράφουν εκτός από την λειτουργικότητα για την παράδοση. Το κομμάτι αυτό δεν θα αργήσει πολύ, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν έτοιμο από τώρα ένα νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία τους όταν η τεχνολογία θα είναι έτοιμη. Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθεί (εάν δεν υπάρχει ήδη) ένας συντονιστικός φορέας ο οποίος θα ελέγχει την… Συνέχεια »

Kostas

έχει να πέσει βόμβα που θα πάει σύννεφο …

ChristosT

Τα αεροβόλα θα πουλήσουν τρελά…

ΑντώνηςΤ

@ChristosT, όπως και οι μηνύσεις για καταστροφή ξένης περιούσιας διότι ως γνωστό υπάρχουν κάμερες & GPS επάνω στα drone.

ChristosT

@ΑντώνηςΤ για κάθε “μέτρο” υπάρχει και “αντίμετρο”…
Οπότε μην αγχώνεσαι εσύ…

ChristosT

Χώρια που τα άτομα που θα το τουφεκίζουν δεν είναι χαζά να δείχνουν πρόσωπο λές και πάνε για καφέ στην παραλία.
Μπορώ να κρυφτώ σε εκ τοποθεσίες και να μην καταλάβει απο πού του ήρθε…
Κάναμε απο μικρά πρακτική σε αυτά…

Αλέξανδρος

Ηλίθιος από μικρός, μπράβο.

ChristosT

Κοιτά στον καθρέπτη…θα δεις έναν απείρων διαστάσεων.

makis

κακα τα ψεματα οσο και καλο και βολικο να ακουγετε θα φερει πολλα κακα ενα ειναι η ιδιοτικοτητα και ενα η χιλιαδες θεσεις εργασιας που θα χαθουν στο μελλον δεν θα μπορεις να βρεις δουλια εαν δεν εχεις μηχανηκα εμφητευματα γιατι δεν θα εισαι αποδοτικος, αμα ακουσατε τι ελεγε ο elon musk πριν λιγες μερες οι ανθρωποι πρεπει να εχουν εμφητευματα γιατι αλιος θα καταληξουν απαρεχεομενοι

makis

κακα τα ψεματα οσο και καλο και βολικο να ακουγετε θα φερει πολλα κακα ενα ειναι η ιδιοτικοτητα και ενα η χιλιαδες θεσεις εργασιας που θα χαθουν στο μελλον δεν θα μπορεις να βρεις δουλια εαν δεν εχεις μηχανηκα εμφητευματα γιατι δεν θα εισαι αποδοτικος, αμα ακουσατε τι ελεγε ο elon musk πριν λιγες μερες οι ανθρωποι πρεπει να εχουν εμφητευματα γιατι αλιος θα καταληξουν απαρχεομενοι

ΑντώνηςΤ

Η ανθρωπότητα πάντα αντιστέκεται στις εξελίξεις, είναι έμφυτο μας. Μόνο που δεν θα μας ρωτήσουν για να τις κάνουν. Η παραδοσιακή έννοια της «δουλείας» πρέπει να ξεφύγει από την ενορία του ανειδίκευτου εργάτη.

Ναι είναι γεγονός ότι άτομα τα οποία δεν έχουν εκπαιδευτεί σε ένα αντικείμενο το οποίο να το εξυπηρετούν θα έχουν πρόβλημα. Όμως είναι στο χέρι μας να δούμε και να εξελίξουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να βρούμε τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης που παρουσιάζονται καθημερινά, μόνο που αυτές θέλουν να ζορίσουμε το «μυαλό» μας.

Όσο για το συγκεκριμένο αντικείμενο μην ξεχνάμε ότι η έννοια και η εξέλιξη του delivery αναπτύχτηκε μέσα από την τεχνολογία με την εξέλιξη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπηρεσίες που πριν από μόλις 20 χρονιά δεν ήταν ευρέος γνωστές, παρά μόνο για την διεκπεραίωση εγγράφων μεταξύ εταιριών.

ChristosT

[αμα ακουσατε τι ελεγε ο elon musk πριν λιγες μερες οι ανθρωποι πρεπει να εχουν εμφητευματα γιατι αλιος θα καταληξουν απαρχεομενοι]. Όλοι αυτοί είναι Νεοταξίτες. Τα έχουν συμφωνήσει, και έχουν το πουγκάκι τους ήδη…εντολές άνωθεν βλέπεις. Όλα αυτά που θα έρθουν θα έχουν τον Μανδύα της δήθεν τεχνολογικής εξέλιξης και όποιος θα τα αρνείται, θα παραγκωνίζεται ώς “Απαρχαιωμένος” με όλες τις συνέπειες. Άν δεν τσιπαριστείς (ανοικτά όπως λές το έχουν δηλώσει όλοι αυτοί), δεν θα μπορείς να αγοράζεις, να πουλάς, να αμοίβεσαι, να έχεις περίθλαψη κλπ…σου θυμίζει τίποτε; Όσο η Τεχνολογία υπηρετεί τον άνθρωπο με σεβασμό και αξιοπρέπεια πάμε καλά… ΌΤΑΝ όμως ο άνθρωπος ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗΣ (οσονούπω), τότε κλάφτα Χαράλαμπε… Κάτι έρχεται…και άς μην θέλουν να το δούνε ή να το παραδεχτούνε οι περισσότεροι. Άλλωστε η Αντίσταση θα ανήκει στους λίγους. Οι πολλοί, απο την πολύ “Τεχνολατρεία” δεν θα καταλάβουν που θα καταντήσουν. Το Hollywood τους το λέει σε κάθε Ταινία του, σε κάθε βήμα του…το φωνάζει. Έχει πεί και άλλα ο Elon Musk…τα βίντεο υπάρχουν στο νέτ. Ούτε έμφυτο είναι, ούτε χαζοί και τρελοί είναι κάποιοι…όλα αυτά που θα πλασαριστούνε ΩΣ μέσο π.χ Delivery εδώ…θα χρησιμοποιηθούνε ΚΥΡΙΩΣ για άλλα πράγματα και όχι αυτό. Φαντάσου κάθε μέρα να πετάνε… Συνέχεια »

makis

το βρηκα και με ελληνικους υποτιτλους πατα στο youtube αυτο… Είμαστε ηδη cyborg λεει ο ιδρυτής της tesla Elon mask και προτείνει να αναβαθμισθούμε με εμφυτεύματα

ΑντώνηςΤ

Αν και δεν θα διαφωνήσω απόλυτά με την προσέγγιση του Musk, μην τον υπερεκτιμήσαμε. Είναι ένας επιχειρηματίας/επενδυτής που απλά γνωρίζει όσα πράγματα πρέπει από τεχνολογία έτσι ώστε να κάνει καλές επενδύσεις (όπως την συγχώνευση του δικού του X.com και του PayPal).

Την τεχνολογία όμως δεν την φτιάχνει/εξελίσσει ο ίδιος, απλά έτυχε οι επενδύσεις του να είναι επιτυχημένες και φυσικά όπως κάθε είδους τέτοιου επιχειρηματίας έχει την τάση να μιλάει για όλα σαν «φιλόσοφος» (χωρίς πάντα να κατέχει απολυτά το αντικείμενο).

Απλά λίγο σκέψη και να κρίνουμε τα πάντα χωρίς να τα υιοθετούμε μόνο και επειδή κάποιος είπε κάτι. Μην καταντήσουμε και τέλειος «ψεκασμένοι» 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Xiaomi

Ο CEO της Xiaomi λέει ότι η εταιρεία θα παράγει μαζικά το πρώτο της αυτοκίνητο το 2024

Η Xiaomi ολοκλήρωσε την εγγραφή του EV arm της τον Αύγουστο και σκοπεύει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Cars Elon Musk featured Tesla

Tesla: Ασφάλειες αυτοκινήτων με βάση το Safety Score στην Καλιφόρνια

Η Tesla πλέον πουλάει ασφάλειες αυτοκινήτων σε πελάτες στο Τέξας, δύο χρόνια αφού κυκλοφόρησε την υπηρεσία αυτή στην έδρα της, που πλέον είναι η πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Cars

4η Συνάντηση ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων και φίλων της ηλεκτροκίνησης

Έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ποδήλατο, σκούτερ ή πατίνι; Έχεις οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα, σε περιμένουμε στη 4η Συνάντηση Ιδιοκτητών Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Αθήνα.

Cars Volkswagen

ID. BUZZ AD: Ένα concept car της Volkswagen για αυτόνομη οδήγηση

Στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021), η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρωτότυπο του ID.