Android θα χρησιμοποιούν οι Audi και Volvo στα επόμενα μοντέλα τους

Android Audi Volvo, Android θα χρησιμοποιούν οι Audi και Volvo στα επόμενα μοντέλα τους

Η Google ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τις Audi και Volvo, η οποία αποτελεί ένα βήμα προς τη μετατροπή του Android σε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα για αυτοκίνητα, στο οποίο δεν θα απαιτείται η χρήση ενός τηλεφώνου.

Το λειτουργικό της Google θα βρίσκεται στις οθόνες αφής των αυτοκινήτων και στους ψηφιακούς πίνακες ελέγχου πίσω από το τιμόνι. Επιπλέον, θα προστεθούν κι άλλες υπηρεσίες και λειτουργίες στις ήδη διαθέσιμες υπηρεσίες.

Ωστόσο, τώρα το Android θα μπορεί να ελέγχει και βασικές διεργασίες όπως ο κλιματισμός, η θέση του καθίσματος και το άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων. Κριτικές λειτουργίες όπως τα φρένα για παράδειγμα δεν θα είναι υπό τον έλεγχο του λειτουργικού, σύμφωνα με τη Google. Η Volvo σχεδιάζει να λανσάρει τα νέα της μοντέλα με Android εντός της επόμενης διετίας, ενώ η Audi θα επιδείξει τα δικά της στο Audi Q8 Sport.

Με τη συμφωνία αυτή, η Google βρίσκεται πιο κοντά στο να αντικαταστήσει εντελώς τα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων με το δικό της λειτουργικό.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το CarPlay της Apple θα μπορεί να τρέχει πάνω από αυτό το σύστημα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.