H Yamaha ανέπτυξε ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων για supercars

, H Yamaha ανέπτυξε ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων για supercars

Στην παλιά εποχή θα γράφαμε για κινητήρες υψηλών οκτανίων, αλλά στη νέα ηλεκτροκίνητη εποχή οι επιδόσεις έρχονται με τον ηλεκτρισμό. Η Yamaha παρουσίασε έναν κινητήρα 350 kW, ο οποίος υπόσχεται πολύ υψηλές αποδόσεις, χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Η απόδοση του συγκεκριμένου ηλεκτροκινητήρα της Yamaha προορίζεται προς χρήση από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων. Τα 350 kW, άλλωστε, μεταφράζονται σε 469 ίππους, γεγονός που εάν το συνδυάσει κανείς με την άμεση απόκριση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο πεντάλ του γκαζιού, δεν μπορεί παρά να κάνει αρκετούς οδηγούς να… ονειρεύονται.

Μάλιστα, η Yamaha θεωρεί ότι μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες της μίας μονάδες σε ένα αυτοκίνητο πολύ υψηλών επιδόσεων, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας, που μεταφράζεται σε καταιγιστικές επιδόσεις στους τέσσερις τροχούς. Φανταστείτε ένα όχημα με δύο κινητήρες Yamaha και απόδοση 938 ίππων, ή ακόμα και τρεις ηλεκτροκινητήρες Yamaha σε όχημα απόδοσης 1408 ίππων… Δεν περιγράφω άλλο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας της Yamaha έχει σύστημα λίπανσης με λάδι, για απρόσκοπτη λειτουργία ακόμα και σε φορτία υψηλών απαιτήσεων.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Microsoft Science

Microsoft: Φέρνει επανάσταση στο Quantum Computing;

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.

Business USA Science

H Virgin Galactic ξεκινά την προπώληση εισιτηρίων σε ιδιώτες

Ένα βήμα πιο κοντά στον διαστημικό τουρισμό κάνει η Virgin Galactic, η οποία πλέον ξεκινά να δέχεται προπαραγγελίες για ταξίδια.

Gear ΙΒΜ Science

ΙΒΜ: Παρουσιάζει τον Eagle, το νέο της κβαντικό επεξεργαστή

Ο IBM Eagle είναι ο νέος κβαντικός επεξεργαστής της εταιρείας, ο οποίος έχει τη δύναμη των 127 qubits.